ANCOM aprobă cererea RCS&RDS de a aplica clienților suprataxe extra pentru serviciile de roaming; Iată tarifele

1.985 ori
<b>ANCOM aprobă cererea RCS&RDS de a aplica clienților suprataxe extra pentru serviciile de roaming; Iată tarifele</b>Așa cum probabil știți deja, atunci când au fost făcute publice noile reglementări și condiții legate de tarifele de roaming din UE, mulți operatori europeni nu au fost mulțumiți, inclusiv unii de la noi. Ca atare a apărut ideea de "utilizare rezonabilă"

Așa cum probabil știți deja, atunci când au fost făcute publice noile reglementări și condiții legate de tarifele de roaming din UE, mulți operatori europeni nu au fost mulțumiți, inclusiv unii de la noi. Ca atare a apărut ideea de "utilizare rezonabilă" și de suprataxe extra. Azi aflăm că ANCOM a aprobat cererea RCS & RDS pentru serviciile de roaming în SEE și avem detalii despre acestea mai jos.

E vorba despre aplicarea de suprataxe clienților RCS&RDS în plus față de tarifele naționale. Asta se aplică în UE, dar și în Norvegia, Islanda sau Liechtenstein. Rețineți că solicitarea se încadrează în litera legii și operatorii care nu pot susține comercial "Roam like at home" pot cere să implementeze suprataxe de dragul susținerii businessului propriu.

Noile tarife se aplica de de la 1 iulie 2018 pentru 12 luni. Suprataxele maxime de roaming aplicabile de către operator sunt mai mici decât cele din 2017 și arată astfel (fără TVA):

  1. 0,0208 Euro/minut, pentru apelurile efectuate (față de 0,031 Euro/minut în 2017);
  2. 0,0091 Euro/minut, pentru apelurile primite, sau orice valoare mai mică stabilită la nivel european de la data aplicării (față de 0,0108 Euro/minut în 2017);
  3. 2,97 Euro/GB (0,00297 Euro/MB) (față de 6,37 Euro/GB în 2017 pentru consumul de date efectuat între 30 iunie - 31 decembrie 2017, respectiv 4,9 Euro/GB (0,0049 Euro/MB), pentru consumul de date efectuat între 1 ianuarie - 30 iunie 2018).

Pentru apeluri realizate în roaming în SEE, abonații RCS & RDS plătesc de la primul minut numai suprataxa, iar pentru date de la primul MB numai suprataxa. Detalii despre politică de utilizare rezonabilă găsiți aici.

ANCOM a promis că va monitoriza RCS & RDS în intervalul de un an ce urmează pentru a se asigură că sunt respectate suprataxele respective.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×