Apple brevetează accesorii foto speciale pentru iPhone-uri, sub formă de obiective clip on

776 ori
<b>Apple brevetează accesorii foto speciale pentru iPhone-uri, sub formă de obiective clip on</b>Din câte descoperim astăzi la mijloc de săptămână se pare că Apple pregătește noi accesorii foto destinate terminalelor iPhone, accesorii ce vin sub formă de obiective clip-on ce se atașează peste camera telefoanelor. Acestea ne sunt dezvăluite

Există de ani buni accesorii foto şi optice speciale pentru telefoanele mobile, tot felul de teleobiective şi obiective wide angle pe care le poţi ataşa la terminalul tău. Unele au microscop, altele binoclu, altele duc captura la nivel de DSLR. Mai toate aparţin de companii third party, iar acum Apple pare să pregătească propriile accesorii de gen. O arată un nou brevet.

Brevet Apple

Firma din Cupertino a primit recent un brevet care menţionează accesorii clip-on pentru iPhone, sub formă de obiective ataşabile la telefon. Documentele menţionează ataşarea unui accesoriu cu o lentilă specială peste senzorul foto de pe iPhone, dar şi ajustarea amplasării sale pentru a se alinia cu componentele optice ale terminalului. Practic dacă realizăm ataşamentul, trebuie să şi centram că lumea obiectivul pentru a îl alinia cu camera telefonului.

Brevet Apple

Pe de altă parte există şi teoria că iPhone-ul ar face automat toate ajustările necesare la nivel optic pentru aliniere şi nu utilizatorul. Odată ce voi ataşaţi mecanismul, telefonul se va calibra automat folosind date predefinite legate de cum trebuie să arate imaginea. Analizăm imaginea capturată cu senzorul ataşat, camera va lua în calcul date precum claritate, iluminare, distorsionări optice, aberatii cromatice, vignete, mărire şi curbura imaginii.

Brevet Apple

Apoi se va stabili dacă e ataşată cum trebuie lentila. E interesant că la un moment dat apare în brevet şi conceptul de "senzor mobil", care se aliniază la accesoriu. Ştim că Samsung a venit prima oară cu o diafragmă reglabilă mecanic în acest an pe smartphone odată cu Galaxy S9, iar în general telefoanele nu au componente mobile prea multe în modulele camerelor. De un lucru puteţi să fiţi siguri totuşi: dacă apar accesoriile de gen, vor costa mult.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×