OnePlus a depăşit Samsung şi Apple; Iată la ce capitol

3.344 ori
<b>OnePlus a depăşit Samsung şi Apple; Iată la ce capitol</b>Cu doar câteva zile în urmă scriam faptul că firmele chineze sunt pe cale să pună probleme mari giganților precum este cazul Samsung, iar acum avem și o confirmare. Descoperim că OnePlus a depășit atât Samsung și Apple la un capitol

Scriam cu câteva zile în urmă că firmele chineze vin tare din spate şi le pun probleme celor de la Samsung în zona smartphone. Nu doar jucătorii mari obţin creşteri serioase de venit şi cota de piaţă, ci şi cei puţin mai mici. Ca o surpriză vine azi faptul că OnePlus a intrat în top 5 producători de terminale premium cu Android în trimestrul 2 al acestui an.

OnePlus

Cel mai nou raport de la Counterpoint, intitulat "Market Monitor Q2 2018" arată că OnePlus a intrat în top 5 "Premium Android Original Equipment Manufacturers" în al doilea trimestru al acestui an. În acelaşi timp OnePlus este brandul cu cea mai rapidă creştere în zona de terminale cu preţ între 400 şi 600 de dolari. Segmentul acesta de preţ a crescut în sine cu 7%, în vreme ce întreaga piaţă smartphone a picat cu 1%.

Vânzările din India, China şi Marea Britanie ar fi impulsionat această evoluţie a brandului OnePlus, perceput multă vreme ca startup şi proiect la început de drum. Acum lucrurile stau altfel, iar în India spre exemplu OnePlus a depăşit Apple şi Samsung, devenind OEM-ul premium pe locul întâi în T2 2018, cu o cotă de piaţă de 40%. A intrat în top 5 şi în Franţa, Germania, Italia, Olanda, Suedia şi UK, datorită vânzărilor crescute ale lui OnePlus 6.

În jur de 40 de OEM-uri se luptă în acelaşi segment premium, iar primii 5 îşi împart 88% din vânzări. În segmentul de preţ 800+ dolari Apple are o cotă de 88%. Reţineţi că toată această creştere vine înainte ca OnePlus să fi lansat modelul OnePlus 6T, deci e loc şi mai sus în topuri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×