ANCOM Începe negocierile În ce privește tarifele de interconectare

941 ori
<b>ANCOM Începe negocierile În ce privește tarifele de interconectare</b>ANCOM reprezintă acronimul de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Au anunțat că vor începe discuțiile pentru tarifele de interconectare și o eventuală reducere a acestora. Există două opinii: RCS&RDS...

ANCOM reprezintă acronimul de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații. Au anunțat că vor începe discuțiile pentru tarifele de interconectare și o eventuală reducere a acestora. Există două opinii: RCS&RDS care-și dorește o reducere și asta le-ar permite lor să intre mai agresiv pe piață, Vodafone, Orange și Cosmote care ar milita pentru menținerea statu-quo-ului actual.

Comunicatul ANCOM:

“ANCOM a lansat spre consultare publică modelele de calculație a costurilor eficiente ale furnizării serviciilor de interconectare în vederea terminării, originării și tranzitului național comutat al apelurilor la puncte fixe și terminării la puncte mobile, serviciilor auxiliare, serviciilor de backhaul pe suport Ethernet și serviciilor de linii închiriate – segmente terminale cu capacitatea de transmisie de până la și inclusiv 2 Mbps (furnizate prin intermediul rețelei de transmisiuni). Modelele de calculație a costurilor care fac obiectul prezentei consultări sunt dezvoltate în vederea implementării obligației privind fundamentarea în funcție de costuri a tarifelor unor servicii de comunicații furnizate la nivel de gros în România, în conformitate cu cadrul de reglementare în vigoare... [continuare]"

Tarifele de interconectare au scăzut cu 30% în 2012 până în jurul a 3 eurocenți pe minut și operatori de telefonie se tem că ANCOM va aduce acest indicator la 1 eurocent pe minut.

Ideea este că în viitorul apropiat vom plăti mai puțin pe minutele în afara rețelei la care suntem abonat sau la care avem cartelă preplătită.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×