Android 4.3 include indicii cu privire la suport pentru rezoluții 4K

Autor:  | Publicat în:  Android 1.079 ori
<b>Android 4.3 include indicii cu privire la suport pentru rezoluții 4K</b>Aveam o ușoară incertitudine cu privire la viitorul rezoluțiilor și ecranelor, dar bănuiam că se va ajunge destul de curând să trecem de nivelul Retina și să tindem spre 4K. Ei bine, Android 4.3 Jelly Bean ar include în codul său indicii cu...

Aveam o ușoară incertitudine cu privire la viitorul rezoluțiilor și ecranelor, dar bănuiam că se va ajunge destul de curând să trecem de nivelul Retina și să tindem spre 4K. Ei bine, Android 4.3 Jelly Bean ar include în codul său indicii cu privire la rezoluții vitoare.

Cei de la Android Police au descoperit suport pentru rezolutii foarte ridicate în codul noului release Android. Secretul este să deslușești cum trebuie gamele de categorii de hardware după DPI (dots per inch, adică densitatea pixelilor pe ecran). Avem Low DPI adică 120 DPI, Medium DPI, adică 160 DPI  și High DPI, adică 240 DPI (Nexus S).

Trecem la categoria Extra High DPI cu 320 DPI și Galaxy Nexus, iar Extra Extra High DPI este reprezentat de HTC One, cu 480 DPI. în codul lui Android 4.3 a fost descoperită categoria XXXHDPI, cu DPI de aproximativ 640. Inginerul Android Dianne Hackborn afirmă că acest suport este oferit pentru televizoarele 4K, dar ceva îmi spune că nici tabletelor din anul 2015 sau 2016 nu le va strica acest suport.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×