Android 5.0 ajunge pe Galaxy Nexus prin intermediul modderilor de la XDA

2.044 ori
<b>Android 5.0 ajunge pe Galaxy Nexus prin intermediul modderilor de la XDA</b>Telefonul Galaxy Nexus a fost unul dintre cele mai reușite handseturi din seria de flagshipuri Google, cel puțin la capitolul design. Din păcate el a rămas în prag de release Android KitKat cu ceva vreme în urmă și se pare că nu suporta Android...

Telefonul Galaxy Nexus a fost unul dintre cele mai reușite handseturi din seria de flagshipuri Google, cel puțin la capitolul design. Din păcate el a rămas în prag de release Android KitKat cu ceva vreme în urmă și se pare că nu suporta Android KitKat și 5.0 din cauza RAM-ului. Totuși, băieții de la XDA Developers au reușit să aducă Lollipop pe acest terminal.

Pe lângă problema cu RAM-ul, Google și Samsung menționau probleme cu driverele procesorului TI. Comunitatea Android a reușit să pună mâna pe driverele aferente hardware-ului de pe acest device și acum se lucrează la ROM-uri Lollipop. Printre primele probleme întâmpinate se numără cele cu aplicația stock a camerei, conectivitatea mobilă și alte câteva buguri. Există și utilizatori care afirmă că noul ROM funcționează lin și fără crashuri pentru unii utilizatori, în vreme ce alții au probleme cu web browserul de exemplu.

Dacă intrați pe XDA veți găsi peste 200 de pagini asociate acestui subiect și discuții detaliate cu privire la portarea lui KitKat pe device datând de luni bune. Concluzia e că Android 5.0 poate rula pe Galaxy Nexus, cu câteva retușări și modificări și Material Design arată bine pe acest device Samsung. Următorul pas? Nexus S pentru nostalgici, deși portarea va fi foarte grea pe acele dotări modeste.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×