Android 6.0 necesită criptare completă a stocării pentru a putea rula pe terminalele partenerilor Google

1.282 ori
<b>Android 6.0 necesită criptare completă a stocării pentru a putea rula pe terminalele partenerilor Google</b>Google a ales o abordare ceva mai discretă cu privire la Android 6.0 Marshmallow, neoferind chiar toate detaliile despre funcţiile şi noutăţile sale, ci mai degrabă lăs&acirc;ndu-ne să le descoperim. Ce ştim sigur e că primim noul mod Doze şi...

Google a ales o abordare ceva mai discretă cu privire la Android 6.0 Marshmallow, neoferind chiar toate detaliile despre funcţiile şi noutăţile sale, ci mai degrabă lăsându-ne să le descoperim. Ce ştim sigur e că primim noul mod Doze şi permisiuni cu care putem opera mai uşor. Google tocmai a publicat şi un nou document, în care sunt specificate cerinţele necesare pentru partenerii hardware, astfel încât să poată primi Android 6.0.

Pe lista se afla şi funcţia "Full Disk Encryption", care apărea şi pe Lollipop. Având în vedere toate problemele de securitate şi încălcările de intimitate, ce au sau nu de-a face cu agenţii de spionaj sau grupuri de hackeri, giganţii tech lucrează la securizarea platformelor lor. Urmând exemplul Apple, Google cere acum criptarea completă a stocării pe toate noile terminale lansate după varianta Android Lollipop.

În cazul lui Android 5.x a fost nevoie ca marele G să retragă această cerinţă, pentru că au existat probleme de performanţă, se pare. Acum ea a revenit şi nu sub formă de recomandare, ci sub formă de obligaţie. Hardware-ul trebuie să suporte criptografiere a discului folosind tehnologie AES cu performanţa peste 50 MiB/s. De remarcat faptul că Google solicită acest tip de criptare chiar şi dacă utilizatorul nu va seta vreo parolă sau va dezactiva această modalitate de securizare.

E de înţeles totuşi că odată cu noile modalităţi de plată de pe Android şi implementarea scannerelor de amprente ca standard se cere şi extra securitate, pentru ca să nu fie prea simplu furtul de date, cum ar fi cele ale cardului de credit şi amprentei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×