Android a depasit cota de piata a lui iPhone, conform analistilor Gartner

Autor:  | Publicat în:  Google 1.593 ori
<b>Android a depasit cota de piata a lui iPhone, conform analistilor Gartner</b>Android a depasit recent iPhone la capitolul cota de piata internationala, conform analistilor Gartner. Platforma Google a atins 10.6 milioane de terminale vandute, destul cat sa depaseasca handsetul Apple si sa ajunga la o cota de piata de 17.2%....

Android a depasit recent iPhone la capitolul cota de piata internationala, conform analistilor Gartner. Platforma Google a atins 10.6 milioane de terminale vandute, destul cat sa depaseasca handsetul Apple si sa ajunga la o cota de piata de 17.2%. Specialistii afirma ca Apple a vandut mai multe unitati iPhone decat pregatise pentru livrare, 8.47 milioane, atingand o cota de piata de 14.2%.

Intre timp Symbian are de suferit, cota sa de 51% din 2009 scazand la 41.2%, in vreme ce RIM si al sau BlackBerry au inregistrat de asemenea o scadere, ajungand la 18.2%. Trecand in partea inferioara a clasamentului, descoperim ca Microsoft si Windows Mobile au scazut de la 9.3% la 5%, iar cota de piata a telefoanelor Linux a ajuns la doar 2.4%.

In privinta topului producatorilor de telefoane mobile, Apple isi pastreaza distanta in fata celor de la HTC si in acest ritm ii va depasi in curand pe vecinii de continent de la Motorola. Acestia din urma si Sony Ericsson s-au confruntat cu scaderi importante ale cotei de piata, problema inregistrata si de Nokia si LG. Compania lui Steve Jobs va reusi cel mai probabil sa depaseasca Moto si SE pana la finalul anului, mai ales daca va lansa o versiune Verizon a celebrului iPhone.

 Android a depasit cota de piata a lui iPhone, conform analistilor Gartner

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×