Android a devenit noul OS cool pentru tineri, iOS e preferat de publicul matur (Studiu)

974 ori
<b>Android a devenit noul OS cool pentru tineri, iOS e preferat de publicul matur (Studiu)</b>Un studiu recent al celor de la BIGinsight, desfășurat pe 9000 de persoane arată un trend interesant de întinerire a fanilor Android, în vreme ce majoritatea fanilor iOS au o vârstă mai avansată. BIGinsight a încercat să măsoare primirea lui...

Un studiu recent al celor de la BIGinsight, desfășurat pe 9000 de persoane arată un trend interesant de întinerire a fanilor Android, în vreme ce majoritatea fanilor iOS au o vârstă mai avansată. BIGinsight a încercat să măsoare primirea lui iPhone 5, care are deja mai bine de o lună pe piață.

Analiza cu numele de "hot or not" arata că Android este preferat în defavoarea lui iOS, cu 53% pentru platforma Google versus 51.4% pentru cea Apple. Diferența nu este atât de mare, dar dacă schimbăm plafonul de vârstă, rezultatele devin mai interesante. Generația născută în intervalul anilor 80 până în anii 2000 prefera Android față de Apple, în vreme ce generația născută între anii 60 și 80 prefera cu 10% mai mult platforma Google decât cea iOS.

Studiu - Android versus iOS

Apoi vine generația Baby Boom, cea născută imediat după al doilea razboi mondial, cu procentaje similare pentru ambele platforme. Interesant e că persoanele născute înainte de 1946 par a prefera terminalele Apple față de cele Android, cu 4% în favoarea iOS. Observați că diferențele nu sunt mari, dar se conturează un segment de vârstă tanar care prefera Android drept "acel lucru nou și cool", în vreme ce iOS pare mai degrabă "ceva care a fost cool".

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×