Android Îi ia fața lui iOS În Europa, conform ultimelor statistici ComScore

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 2.367 ori
<b>Android Îi ia fața lui iOS În Europa, conform ultimelor statistici ComScore</b>A venit din nou acel moment al lunii, în care vă punem la curent cu statisticile din universul platformelor mobile. Ei bine, aflați că lucrurile stau cam la fel ca luna trecută, dar de această dată veți afla detalii despre piața europeană și nu...

A venit din nou acel moment al lunii, în care vă punem la curent cu statisticile din universul platformelor mobile. Ei bine, aflați că lucrurile stau cam la fel ca luna trecută, dar de această dată veți afla detalii despre piața europeană și nu cea din SUA. Android este în continuare în creștere, depășind iOS, după cum o arată și tabelele de mai jos.

Informațiile ne vin din rapoartele comScore, care măsoară rata de adopție a smartphone-urilor în țări ca Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. Android a crescut cu nu mai puțin de 16.2% în intervalul iulie 2010 - iulie 2011, ajungând pe locul 2, în vreme ce Symbian își păstrează cu greu locul 1. Pe locul 3 se afla Apple cu al său iOS și o cotă de piață de 20.3%.

De remarcat aici scăderea impresionantă a lui Symbian, care într-un an a ajuns de la o cotă de 53.6% la doar 37.8% și garantez că scăderea va continua, iar la anul Android se va afla cel mai probabil pe primul loc. Remarc și prezența celor de la Research în Motion în top, cu o creștere de la 8% cota de piață anul trecut la 9.4% în acest an. în schimb, Microsoft a pierdut 4.8%, ajungând de la 11.5% la 6.7% și aici doar Nokia mai poate salva acest picaj al companiei din Redmond.

Un al doilea set de date, evidențiat de tabelul de mai jos arată care au fost cei mai populari producători de smartphone-uri de pe piața din țările europene menționate mai sus. Astfel, HTC pare a domina preferințele publicului, cu 34.6%, urmat de Samsung, foarte apropiat cu 31.7%, apoi Sony Ericsson, LG și Motorola. Găsiți raportul complet aici dacă v-am făcut curioși și va fi interesant să aflăm cum se vor schimba lucrurile odată cu lansarea lui iOS 5 și iPhone 5.

Android Îi ia fata lui iOS În Europa, conform ultimelor statistici ComScore

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×