Android M versus iOS 9 într-o bătălie a variantelor pentru dezvoltatori; Supuse la test hands on în faţa camerei (Video)

Autor:  | Publicat în:  Android 1.578 ori
<b>Android M versus iOS 9 într-o bătălie a variantelor pentru dezvoltatori; Supuse la test hands on în faţa camerei (Video)</b>Acum că iOS 9 a fost anunţat la WWDC 2015, e momentul să vedem şi o comparaţie &icirc;ntre Android M şi iOS 9. Cei de la Pocketnow au pus m&acirc;na pe release-urile pentru dezvoltatori ale noilor platforme şi le compară &icirc;n regim hands on...

Acum că iOS 9 a fost anunţat la WWDC 2015, e momentul să vedem şi o comparaţie între Android M şi iOS 9. Cei de la Pocketnow au pus mâna pe release-urile pentru dezvoltatori ale noilor platforme şi le compară în regim hands on în clipul de mai jos. Hai să vedem care sunt asemănările, diferenţele... şi ce e copiat.

iOS 9 îşi păstrează obişnuită grila de aplicaţii pe ecran, dar are un multitasking ce seamănă acum mult cu cel de pe Android. Caruselul nu e chiar evident, iar thumbnailurile sunt mult mai mari. iOS 9 aduce şi multitasking splitscreen pentru prima oară şi deşi am văzut acest lucru şi pe Android, el era oferit doar sub formă de soluţii third party, de la firme precum Samsung sau LG. Pe un terminal Android stock nu avem aşa ceva în mod nativ.

Tot pe iOS putem folosi şi funcţia slide Over, care glisează din zona laterală o mică fereastra ce ocupa aproximativ o treime din ecran şi poate fi andocată lateral pentru utilizare simultana cu fereastra principala. Aceasta funcţionalitate de multitasking e foarte similară cu Snap View de pe Windows 8.1. De remarcat şi funcţia în stil Pop Up Play, devenită picture in picture pe iOS.

În clipul integrat în articol vedem cum a evoluat Google Now pe Android M, fiind capabil să afişeze informaţii legate de context în funcţie de ce se afla pe ecran în acel moment. Asistentul Proactive din iOS poate face sugestii cu privire la vreme, sau în funcţie ce aveţi programat în agendă, încercând să îl ajungă din urmă pe Google Now.

Modul Proactive poate fi accesat în ecranul cel mai din stânga, ca şi Google Now pe Android. Siri a primit o actualizare, permiţând acum să trimiteţi răspunsuri la SMS-uri şi amintindu-vă să nu uitaţi plasele de cumpărături în automobile. Apple a inclus în iOS 9 scrolling cu două degete in text şi noi tooluri pentru editarea de text, iar Android M aduce un mecanism mai bun de selecţie a textului.

În mare acestea ar fi funcţiile pe care le etalează cele două release-uri, dar veţi afla mai multe din clipul Pocketnow şi cu privire la securitate şi intimitate.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×