Android N primeşte 3D Touch odată cu cel mai nou Developer Preview, și un workaround Nova Launcher; Iată-l în acţiune (Video)

2.016 ori
<b>Android N primeşte 3D Touch odată cu cel mai nou Developer Preview, și un workaround Nova Launcher; Iată-l în acţiune (Video)</b>Tehnologia 3D Touch a debutat pe terminalele iOS acum mai bine de 8 luni, tehnologie ce începe a se răspândi la ora actuală și în lumea Android. Acest lucru pare a se întâmpla ca urmare a introducerii suportului 3D Touch în noua versiune Android numită

La aproximativ 8 luni de când 3D Touch a devenit mainstream şi Apple l-a lansat pe iPhone 6s şi 6s Plus, suntem surprinşi de cât de puţini producători de terminale Android au încercat să copieze această funcţie. Poate şi pentru că nativ nu era suportată până acum. Se pare că Android N va aduce schimbări în această privinţă.

În clipul de mai jos vedeţi o funcţie echivalentă cu 3D Touch într-un Developer Preview al lui Android N, cel lansat în această săptămână şi pe care l-am analizat aici. Pentru că funcţia 3D Touch să fie funcţională, ea trebuie să fie suportată de către launcher, iar în cazul clipului vedem în actiune Nova Launcher.

În implementarea şi scoaterea la lumina a funcţiei a fost implicat şi Kevin Barry, un dezvoltator al lui Nova Launcher, care a făcut o treabă excelentă. Deocamdată 3D Touch e simulat la nivel de software, pentru că terminalele Android folosite nu au suport fizic pentru 3D Touch, din partea display-ului. Un gest swipe down e folosit pentru a simula apăsarea mai tare, din câte am înţeles.

Un exemplu oferit aici e o apăsare puternică pe o aplicaţie meteo, care se soldează cu afişarea temperaturilor pe următoarele zile într-un meniu dropdown. O astfel de funcţie e utilă şi pentru deschiderea mesajelor dintr-o aplicaţie de mesagerie sau pentru navigarea pe hartă şi afişarea informaţiilor dintr-un punct cartografic ce e apăsat tare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×