Android, mai putin popular in Europa decat Nokia si Symbian

Autor:  | Publicat în:  Android 1.673 ori
<b>Android, mai putin popular in Europa decat Nokia si Symbian</b>Analistii IDC au prezentat date care afirma ca publicul european nu este chiar atat de interesat de sistemul de operare Android si de terminalele care il ruleaza, pe cat este de Symbian si produsele Nokia. Asta in ciuda faptului ca operatorii au promovat...

Analistii IDC au prezentat date care afirma ca publicul european nu este chiar atat de interesat de sistemul de operare Android si de terminalele care il ruleaza, pe cat este de Symbian si produsele Nokia. Asta in ciuda faptului ca operatorii au promovat intensiv handseturile Android in Europa de Vest.

Sony Ericsson si Motorola au ales OS-ul Android pentru cele mai noi terminale produse, lucru reflectat de cota de piata a sistemului de operare, care a crescut de la 4.2% la 5.4 in perioada iulie-septembrie, in Europa de Vest. Totusi, consumatorii evita brandul Google OS, deoarece ei nu inteleg exact ce este Android, afirma analistul Francisco Jeronimo, de la IDC.

Lipsa unui numar mai mare de handseturi incurajeaza acest trend negativ, dar faptul ca LG, Samsung, Sony Ericsson si Motorola vor lansa noi modele bazate pe acest OS ar trebui sa schimbe situatia. Symbian, platforma folosita intensiv de Nokia este in continuare la putere in Europa de Vest, controland piata cu o cota de 48%.

In ce priveste piata telefoanelor mobile, distanta dintre Nokia si Samsung s-a micsorat, finlandezii avand o cota 35.3%, versus 30.5% in cazul celor de la Samsung.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×