Android mătură pe jos cu iOS: domină piața americană cu 61% din smartphone-uri!

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.524 ori
<b>Android mătură pe jos cu iOS: domină piața americană cu 61% din smartphone-uri!</b>Ultimul studiu al celor de la NPD Group arata că Android a câștigat masiv cota de piață în SUA în primul trimestru al acestui an, rulând acum pe 61% din toate smartphone-urile din America. Android scăzuse în prealabil la 49% către finalul lui...

Ultimul studiu al celor de la NPD Group arata că Android a câștigat masiv cota de piață în SUA în primul trimestru al acestui an, rulând acum pe 61% din toate smartphone-urile din America. Android scăzuse în prealabil la 49% către finalul lui 2011 și asta pe fondul adoptării lui iPhone 4S de către un număr mare clienți.

Acum dominația platformei mobile de la Google este clară, cu 61% și asta în vreme ce iOS-ul celor de la Apple a scăzut de la 49% în trimestrul 4 al anului trecut la doar 29% în acest an. Evident aceste cifre variază și în funcție de cine realizează studiul, dar procentele nu sunt cu mult diferite. îmi vin în minte două produse care au propulsat în mod deosebit Android: tableta Amazon Kindle Fire și telefonul Samsung Galaxy Nexus. în plus, sunt sigur că Samsung Galaxy S II se vinde încă bine, deci rolul său în cresterea lui Android e incontestabil.

și vorbim aici de cota de piață din țara de baștină a lui iOS, deci îmi imaginez că sunt tari în care Apple are o cotă de piață și mai mică. Oare iPhone 5/iOS 6.0 va readuce Apple pe culmile gloriei? Sau va reuși Google să ne fure privirile și portofelele luna viitoare la Google I/O 2012, când va anunța Android 5.0 Jellybean?


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×