Android mătură pe jos cu iOS: domină piața americană cu 61% din smartphone-uri!

1.562 ori
<b>Android mătură pe jos cu iOS: domină piața americană cu 61% din smartphone-uri!</b>Ultimul studiu al celor de la NPD Group arata că Android a câștigat masiv cota de piață în SUA în primul trimestru al acestui an, rulând acum pe 61% din toate smartphone-urile din America. Android scăzuse în prealabil la 49% către finalul lui...

Ultimul studiu al celor de la NPD Group arata că Android a câștigat masiv cota de piață în SUA în primul trimestru al acestui an, rulând acum pe 61% din toate smartphone-urile din America. Android scăzuse în prealabil la 49% către finalul lui 2011 și asta pe fondul adoptării lui iPhone 4S de către un număr mare clienți.

Acum dominația platformei mobile de la Google este clară, cu 61% și asta în vreme ce iOS-ul celor de la Apple a scăzut de la 49% în trimestrul 4 al anului trecut la doar 29% în acest an. Evident aceste cifre variază și în funcție de cine realizează studiul, dar procentele nu sunt cu mult diferite. îmi vin în minte două produse care au propulsat în mod deosebit Android: tableta Amazon Kindle Fire și telefonul Samsung Galaxy Nexus. în plus, sunt sigur că Samsung Galaxy S II se vinde încă bine, deci rolul său în cresterea lui Android e incontestabil.

și vorbim aici de cota de piață din țara de baștină a lui iOS, deci îmi imaginez că sunt tari în care Apple are o cotă de piață și mai mică. Oare iPhone 5/iOS 6.0 va readuce Apple pe culmile gloriei? Sau va reuși Google să ne fure privirile și portofelele luna viitoare la Google I/O 2012, când va anunța Android 5.0 Jellybean?

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×