Android Q va aduce deblocare facială nativă avansată pe mai multe telefoane

908 ori
<b>Android Q va aduce deblocare facială nativă avansată pe mai multe telefoane</b>Odată cu vestea că Android Q va fi anunţat pe 7 mai 2019, în cadrul Google I/O 2019, aflăm şi faptul că noul OS va aduce o deblocare facială avansată şi nativă pe mai multe telefoane. Ce e drept Google cocheta cu asta încă de la

Odată cu vestea că Android Q va fi anunţat pe 7 mai 2019, în cadrul Google I/O 2019, aflăm şi faptul că noul OS va aduce o deblocare facială avansată şi nativă pe mai multe telefoane. Ce e drept Google cocheta cu asta încă de la Galaxy Nexus, când deblocarea facială era doar un vis pe iPhone.

Sunt multe telefoane Android care au deja deblocare facială capabilă, rapidă şi precisă, dar Android Q vrea să integreze nativ aceasta modalitate de securizare biometrică. Suportul nativ înseamnă şi mai multe bătăi de cap pentru producătorii de telefoane, care nu mai trebuie să vină cu modalitate proprietară de deblocare. Rămâne totuşi aspectul tehnic, pentru că nu te poţi folosi doar de camera frontală şi atât, dacă vrei o deblocare cu adevărat precisă şi infailibilă.

Cei care au săpat în framework-ul lui lui Android Q au descoperit string-uri, clase, metode şi câmpuri legate de recunoaşterea facială. A se remarca şi faptul că au fost deja realizate mesaje de eroare ce apar în sistem când nu sunt detectaţi senzorii speciali de recunoaştere facială, deci nu merge dacă nu ai echipamentul adecvat şi doar o cameră frontală, cum am scris mai sus.

În acest moment firme ca Huawei, OnePlus, Xiaomi, ASUS sau Samsung au toate grijă să includă şi mecanisme de gen pe milioane de telefoane. Vă reamintesc că Android Q va veni cu fundal negru şi temă de sistem neagră, o regândire a permisiunilor aplicaţiilor şi mod desktop.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×