Android și iOS continuă dominația pieței OS-urilor mobile, Windows Phone crește ușor

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 992 ori
<b>Android și iOS continuă dominația pieței OS-urilor mobile, Windows Phone crește ușor</b>IDC a publicat cel mai nou raport cu privire la cele mai importante 6 sisteme de operare pe smartphone-uri și cota lor de pe piață pe trimestrul 1 din acest an. Pe lista îl găsim pe Android, iOS, Symbian, BlackBerry OS, Linux, Windows Phone 7 și o...

IDC a publicat cel mai nou raport cu privire la cele mai importante 6 sisteme de operare pe smartphone-uri și cota lor de pe piață pe trimestrul 1 din acest an. Pe lista îl găsim pe Android, iOS, Symbian, BlackBerry OS, Linux, Windows Phone 7 și o secțiune "altele".

în primul trimestru al acestui an Android conducea acest top cu o cotă de piață de 59% și 89.9 milioane de unități livrați, o creștere cu 145% față de aceeași perioadă a lui 2011. Pe locul 2 îl găsim pe iOS, cu 35.1 milioane de unități livrate și o cotă de piață de 23%, o creștere cu 88.7% față de 2011 Q1. în ce privește Android, aflați că Samsung s-a ocupat de 45.4% din livrările tututor smartphone-urilor Android, fiind astfel un producător crucial de terminale cu OS-ul mobil Google.

Revenind la top, îl găsim pe locul 3 pe Symbian, cu 10.4 milioane de terminale livrate în primul trimestru și o cotă de piață de 6.8%, o scădere cu 60.6% față de anul trecut. Tot o scădere înregistrează și BlackBerry OS, cu 29.7% mai puțin decât în primele 3 luni de anul trecut, ajungând acum la 9.7 milioane de unități livrate și cota de piață de 6.4%. Apoi urmează Linux, cu 3.5 milioane de modele, 2.3% cota de piață și creștere cu 9.4%. în cele din urmă îl găsim între statistici și pe Windows Phone 7/Windows Mobile, aflat pe plus, cu creștere de 26.9%. Platforma mobilă de la Microsoft a ajuns la 3.3 milioane de terminale livrate în primul trimestru al acestui an și o cotă de piață de 2.2%. E important de remarcat faptul că la Windows Phone a scăzut cota de piață de la 2.6% la 2.2%, dar a crescut numărul de livrări.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×