Android și iOS continuă dominația pieței OS-urilor mobile, Windows Phone crește ușor

1.059 ori
<b>Android și iOS continuă dominația pieței OS-urilor mobile, Windows Phone crește ușor</b>IDC a publicat cel mai nou raport cu privire la cele mai importante 6 sisteme de operare pe smartphone-uri și cota lor de pe piață pe trimestrul 1 din acest an. Pe lista îl găsim pe Android, iOS, Symbian, BlackBerry OS, Linux, Windows Phone 7 și o...

IDC a publicat cel mai nou raport cu privire la cele mai importante 6 sisteme de operare pe smartphone-uri și cota lor de pe piață pe trimestrul 1 din acest an. Pe lista îl găsim pe Android, iOS, Symbian, BlackBerry OS, Linux, Windows Phone 7 și o secțiune "altele".

în primul trimestru al acestui an Android conducea acest top cu o cotă de piață de 59% și 89.9 milioane de unități livrați, o creștere cu 145% față de aceeași perioadă a lui 2011. Pe locul 2 îl găsim pe iOS, cu 35.1 milioane de unități livrate și o cotă de piață de 23%, o creștere cu 88.7% față de 2011 Q1. în ce privește Android, aflați că Samsung s-a ocupat de 45.4% din livrările tututor smartphone-urilor Android, fiind astfel un producător crucial de terminale cu OS-ul mobil Google.

Revenind la top, îl găsim pe locul 3 pe Symbian, cu 10.4 milioane de terminale livrate în primul trimestru și o cotă de piață de 6.8%, o scădere cu 60.6% față de anul trecut. Tot o scădere înregistrează și BlackBerry OS, cu 29.7% mai puțin decât în primele 3 luni de anul trecut, ajungând acum la 9.7 milioane de unități livrate și cota de piață de 6.4%. Apoi urmează Linux, cu 3.5 milioane de modele, 2.3% cota de piață și creștere cu 9.4%. în cele din urmă îl găsim între statistici și pe Windows Phone 7/Windows Mobile, aflat pe plus, cu creștere de 26.9%. Platforma mobilă de la Microsoft a ajuns la 3.3 milioane de terminale livrate în primul trimestru al acestui an și o cotă de piață de 2.2%. E important de remarcat faptul că la Windows Phone a scăzut cota de piață de la 2.6% la 2.2%, dar a crescut numărul de livrări.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×