ANRCTI catre Viviane Reding: "Da, sa traiti!"

Autor:  | Publicat în:  ANRCTI 1.066 ori
<b>ANRCTI catre Viviane Reding: "Da, sa traiti!"</b>Dupa ce va informam ca UE doreste sa ne taxeze pentru apelurile primite, se pare ca autoritatile romane din domeniul telecomunicatiilor se declara de acord cu deciziile Uniunii, cel putin cand vine vorba de reduceri de tarife. Sa fie ANRCTI de acord si cu...

Dupa ce va informam ca UE doreste sa ne taxeze pentru apelurile primite, se pare ca autoritatile romane din domeniul telecomunicatiilor se declara de acord cu deciziile Uniunii, cel putin cand vine vorba de reduceri de tarife. Sa fie ANRCTI de acord si cu taxarea pentru apelurile primite?

Dan Georgescu, presedintele ANRCTI si-a aratat sustinerea pentru pozitia comisarului european Viviane Reding, care sustine utilizarea unor tarife mai mici pentru terminarea apelurilor in retelele de telefonie mobila. Oficialul ANRCTI a declarat ca, desi in Romania se aplica tarife bazate pe costuri, exista tari ale Uniunii cu tarife ce raman mari, dezavantajand operatorii de la noi.

Astfel, se incearca la atingerea unui echilibru, in cazul sumelor platite de operatorii romani pentru apelurile terminate in strainatate versus cele terminate in Romania. Autoritatile autohtone au cerut aplicarea unor modele de calcul, care sa includa si costurile unui operator eficient. Imbucurator este faptul ca in ultimii 4 ani tarifele medii de terminare a apelurilor in retelele mobile au scazut cu 40% si acest trend va continua si in anii urmatori, speram noi si cu ajutorul ANRCTI.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×