Apelurile din greșeală la 911 formate cu "dosul" costă autoritățile din SUA foarte mult

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 1.320 ori
<b>Apelurile din greșeală la 911 formate cu "dosul" costă autoritățile din SUA foarte mult</b>Un oficial al FCC din SUA a declarat că apelurile la 911 din State realizate din greșeală cu telefonul în buzunarul pantalonilor au devenit un flagel. Acest fenomen de "butt dialing" costă autoritățile sume suriase, se pare. &nbsp; Comisarul FCC...

Un oficial al FCC din SUA a declarat că apelurile la 911 din State realizate din greșeală cu telefonul în buzunarul pantalonilor au devenit un flagel. Acest fenomen de "butt dialing" costă autoritățile sume suriase, se pare.

Comisarul FCC Michael O'Rielly a făcut declarațiile după ce a vizitat centre de apeluri la 911 (112-ul american) din New York și Anchorage. în jur de 70% din apeluri erau de pe mobil, iar 50% din ele sau chiar mai multe erau formate din greșeală, atunci când telefoanele se aflau în buzunare sau poșete. Oficialul considera că această problemă afectează sistemul de sănătate, împiedicând urgențele reale să preia linia.

O altă problemă e că atunci când se realizează un apel din greșeală, dispecerul aude exact sunetele asociate unei infracțiuni: vorbire înfundată, zgomote puternice și un șuier ca de vânt. Astfel nu se poate constata dacă e o infracțiune reală sau pur și simplu un apel din greșeală. Aici apar și deciziile: să fie trimisă o mașină de poliție sau ambulanta, sau să fie ignorat apelul?

Este menționat și cazul unui copil din Shelby County, care a realizat 84 de apeluri la 911 într-o singură noapte blocând call centerul. Aici așteptam producătorii de telefoane să intervină și să ne ofere o modaliate de a evita apelurile din greșeală.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×