Apple a dezvoltat o nouă arhitectură pentru Siri ce permite comunicarea între doi asistenți vocali; iată cum funcționează sistemul

798 ori
<b>Apple a dezvoltat o nouă arhitectură pentru Siri ce permite comunicarea între doi asistenți vocali; iată cum funcționează sistemul</b>Conferința dezvoltatorilor Apple din acest an ne-ar putea aduce și o actualizare majoră pentru asistentul virtual Siri. Astăzi descoperim un brevet proaspăt primit de către compania din Cupertino ce scoate la iveală o nouă arhitectură pe care cei de la

Printre lansările vehiculate pentru ediția WWDC din acest an se numără și o actualizare a asistentului vocal Siri, update care ar urma să plaseze soluția Apple deasupra celorlalți competitori precum Alexa, Cortana sau Bixby. Astăzi descoperim un brevet al americanilor ce face referire la o nouă arhitectură pentru Siri ce permite comunicarea între doi sau mai mulți asistenți vocali de pe diferite device-uri. 

Siri

Este foarte posibil ca aceasta să fie noutatea pregătită de către Apple și aflați mai multe despre ea din rândurile de mai jos. Ei bine, sistemul de față este unul smart-home ce presupune utilizarea mai multor iDevice-uri echipate cu asistentul vocal Siri și a unui system-hub automatizat.

Arhitectura Siri

Printre exemplele date de Apple se numără și cel în care asistentul digital din casă poate fi asociat cu ușa de la intrare. Asistentul digital va folosi un sistem avansat de recunoaștere facilă pentru a identifica persoana care bate la ușă. Proprietarul va primi ulterior o notificare pe iPhone și poate decide dacă lasă persoana cunoscută să intre în casă, chiar dacă acesta nu se află în incinta cu pricina.

În cazul în care sistemul nu recunoaște persoana de la ușă, există posibilitatea de a se realiza o fotografie automat și a se trimite către proprietar. Comunicarea prin mesaje va fi realizată prin intermediul iMessage și în schița de mai sus vedeți o ilustrație a acestei arhitecturi menite pentru interacțiunea dintre asistenții virtuali.

Mai suntem informați despre faptul că un prim asistent vocal va fi accesat de către un utilizator printr-un iPhone sau orice alt iDevice, în vreme ce asistentul digital secundar va fi accesat de către un utilizator printr-un hub automatizat uman folosind un iPhone, Apple TV, Cary Play sau o boxă smart. 

Se menționează că asistentul vocal folosit pe smartphone va fi Siri, iar cel de-al doilea va primit denumirea de Smart Home Assistant. De asemenea, aflăm că acești asistenți vocali vor fi entități complet separate. Rămâne să vedem dacă Apple va introduce într-adevăr acest update major pentru Siri în cadrul ediției WWDC 2017 ce are loc în perioada 5 - 9 iunie. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×