Apple primeşte un brevet pentru un difuzor avansat pentru iPhone, care foloseşte magneţi pentru acustică de top

841 ori
<b>Apple primeşte un brevet pentru un difuzor avansat pentru iPhone, care foloseşte magneţi pentru acustică de top</b>În ultima vreme parcă numărul de brevete primite de către Apple s-a mărit serios, aceste aplicații făcând referire la invenții și tehnologii foarte interesante. Astăzi aflăm despre existența unui patent care descrie un difuzor avansat pentru iPhone ce

Biroul SUA pentru Trademark-uri şi Brevete e aur curat dacă vrei o predicţie a tehnologiilor ce urmează să ajungă pe telefoanele şi tabletele anilor viitori. Urmărind ce brevete au mai fost publicate, descoperim şi o proprietate intelectuală legată de un difuzor avansat pentru iPhone.

Brevet Apple

Sistemul implică un câmp magnetic ce generează o forţă mecanică mai mare asupra bobinei principale pentru o performanţă acustică crescută. E redus şi fluxul magnetic care se pierde pentru a preveni demagnetizarea unor elemente din mecanism. Am mai văzut companii apelând la sisteme pe bază de magneţi şi bobine cu scopul redării profesioniste a vocii din melodii şi ultimele modele ASUS ZenFone foloseau această abordare.

Apple menţionează în documentele sale că terminalele cu difuzoare audio au devenit tot mai compacte, iar pe măsură ce se reduc dimensiunile, spaţiul disponibil pentru difuzor se reduce de asemenea. Problema e că miniaturizarea componentelor magnetice duce la imposibilitatea menţinerii unui câmp magnetic într-o secţiune dorită. Fluxul magnetic scăpat de sub control poate afecta obiecte din zona telefonului, precum cartele de hotel, tichete de parcare şi altele de gen.

Cheia o reprezintă materialele alese, în acest caz oţelul şi un aliaj fier-cobalt că Hiperco, Vacoflux sau alt aliaj de gen.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×