Apple datorează celor de la Motorola aproape 3 miliarde de dolari, pe seama unor brevete

Autor:  | Publicat în:  Apple 929 ori
<b>Apple datorează celor de la Motorola aproape 3 miliarde de dolari, pe seama unor brevete</b>Se pare că până la urma achiziția Motorola Mobility de către Google are și avantaje, precum faptul că Apple ar putea să fie nevoită să plătească până la 2.7 miliarde de dolari celor de la Moto. Evident, aici obișnuitele patente intra pe fir...

Se pare că până la urma achiziția Motorola Mobility de către Google are și avantaje, precum faptul că Apple ar putea să fie nevoită să plătească până la 2.7 miliarde de dolari celor de la Moto. Evident, aici obișnuitele patente intra pe fir și un proces care a fost intentat în Germania împotriva Apple.

Disputa între cele două companii are în acest caz drept temă un brevet cu privire la sincronizarea de mailuri între un terminal și un server aflat la distanță. Apple a inclus această funcție în serviciul MobileMe, care între timp a fost integrat în iCloud. Orice terminal care folosește această tehnologie ar putea fi afectat, deci aici sunt incluse atât iPad, cât și iPhone.

Există și varianta ca Apple să fie nevoită să elimine softul iCloud de pe iPhone-urile din Germania și poate chiar din întreaga Europă, dar asta vom afla de abia în februarie, când judecătorii vor lua o decizie. Cu aceste 2.7 miliarde de dolari, Motorola va începe să merite cele 12 miliarde pe care Google le-a plătit și cu încă 2-3 procese își va răscumpăra probabil valoarea.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×