Apple anunță oficial noile produse de toamnă: iPad mini 2 (Retina) și iPad Air, plus noi MacBook-uri și un Mac Pro nou

1.460 ori
<b>Apple anunță oficial noile produse de toamnă: iPad mini 2 (Retina) și iPad Air, plus noi MacBook-uri și un Mac Pro nou</b>Evenimentul Apple de astăzi a durat o oră și jumătate, din care prima jumătate de oră a fost destinată cifrelor și statisticilor Apple, dar și software-ului. Pe scenă au urcat personalități de la Apple, precum Tim Cook sau Phil Schiller, iar...

Evenimentul Apple de astăzi a durat o oră și jumătate, din care prima jumătate de oră a fost destinată cifrelor și statisticilor Apple, dar și software-ului. Pe scenă au urcat personalități de la Apple, precum Tim Cook sau Phil Schiller, iar Jony Ive și-a făcut simțită prezența în clipurile despre design. Am avut parte de două noi iPad-uri, așa cum ne așteptam, dar și de multe alte noutăți interesante.

Totul a început cu recapitularea vânzărilor de noi modele iPhone, cu mențiunea că au fost vândute 9 milioane de unități într-un singur weekend. Am aflat și că în doar 5 zile după lansarea lui iOS 7, deja 200 de milioane de terminale rulau acest OS. Craig Federighi a urcat pe scenă pentru a vorbi despre OS X Mavericks, disponibil de astăzi în mod gratuit.

OS X Mavericks

Acest OS a fost realizat astfel încât să crească durata de viață a bateriei terminalelor pe care se afla și să comprime memoria RAM utilizată, sau mai bine spus părțile sale inactive. OS X Mavericks aduce și noi aplicații iBooks și Maps, un nou Safari și noi iconuri, printre altele. Phil Schiller a fost cel care a urcat pe scenă pentru a anunța noi modele MacBook Pro Retina de 13 și 15 inch, ambele cu greutate și grosime mai scăzută și cu procesoare Haswell.

Mac Pro

Versiunea de 13 inch costă 1299 de dolari preț de bază, iar cea de 15 inch 1999 dolari. Apple a oferit detalii și despre un nou Mac Pro, cu 12 GB RAM GDDR5 la interior și dotări SF, demne de specialiști foto/video. Prețul este de 2999 dolari și produsul sosește în decembrie. Apoi ne-au fost prezentate noi versiuni de Garage Band, Pages, Numbers, Keynote, iMovie și iPhoto, disponibile gratuit odată cu achiziția de  noi terminale iOS sau Mac.

iPad Air

Aceste noi aplicații aduc mici schimbări de interfață, se adaptează la rularea pe platforme 64 bit și aduc și noi funcții și tranziții. Vedeta serii, iPad 5 a sosit după mai bine de 50 de minute de prezentări și se numește de fapt iPad Air. Terminalul cântărește doar 469 de grame și păstrează diagonală de 9.7 inch și rezoluția Retina de 2048 x 1536 pixeli, dar face trecerea la un design în stil iPad Mini, doar că mai mare.

iPad Air

Tableta măsoară acum 7.5 mm în grosime, fiind cu 20% mai subțire decât iPad 4. Terminalul vine cu conectivitate LTE, camera de 5 megapixeli cu captura Full HD și procesor Apple A7, același CPU 64 bit de pe iPhone 5s, plus coprocesor M7. Avem parte și de tehnologie MIMO la interior, pentru WiFi mai rapid și conexiuni mai stabile, iar tableta va avea un preț de 499 dolari, urmând să debuteze în primul val în numeroase țări, printre care și România. Lansarea are loc pe 1 noiembrie, deci mai avem de așteptat o săptămână și jumătate.

iPad Mini 2

Noul iPad Mini nu a fost foarte clar denumit, dar putem specula că se va numi iPad Mini Rețină. El aduce un display de 7.9 inch cu rezoluție 2048 x 1536 pixeli, aceeași de pe iPad Air. La interior regăsim același procesor Apple A7 64 bit ca și pe Air și pe iPhone 5s și bănuiesc că primim mai mult RAM decât pe primul iPad Mini.

iPad Mini 2

Apple promite 10 ore de baterie, MIMO, o cameră de 5 MP, iar grosimea acestui model este de 7.5 mm, în vreme ce greutatea este de 331 grame. Tableta sosește pe argintiu, alb, gri sau negru cu preț de pornire de 399 dolari și va intra pe piața către finalul lunii noiembrie. iPad Mini pierde 30 de dolari din preț, iar tabletele au parte și de huse din piele, cu prețuri de până la 79 de dolari.

Trăgând linie, se poate spune că lansarea a fost în parametri normali, cu multe cifre, performante și software, dar și două tablete care respectă cam 85% din speculațiile analiștilor. Excludem aici Touch ID, camera de 8 MP de pe iPad Air și varianta gold pentru noile terminale. Cum vi se par noile produse?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×