Microsoft anunţă pierderi de 2.1 miliarde de dolari în trimestrul fiscal 4, vinde totuși mai multe modele Lumia

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 792 ori
<b>Microsoft anunţă pierderi de 2.1 miliarde de dolari în trimestrul fiscal 4, vinde totuși mai multe modele Lumia</b>După ce am aflat că Apple a performat &icirc;n trimestrul fiscal 3, dar nu la &icirc;nălţimea aşteptărilor analiştilor, azi descoperim şi cum a stat Microsoft &icirc;n ultimele 3 luni. Pentru că trimestrele calendaristice nu sunt aliniate cu cele...

După ce am aflat că Apple a performat în trimestrul fiscal 3, dar nu la înălţimea aşteptărilor analiştilor, azi descoperim şi cum a stat Microsoft în ultimele 3 luni. Pentru că trimestrele calendaristice nu sunt aliniate cu cele fiscale, e vorba aici despre trimestrul 4 pentru Microsoft, în care firma a pierdut 2.1 miliarde de dolari.

E vorba de pierderi operaţionale aici, în ciuda veniturilor de 22.2 miliarde de dolari, în scădere faţă de cele 23.3 miliarde de dolari din aceeaşi perioadă a anului trecut. Tăierea de 7800 de joburi şi casarea "rămăşiţelor" Nokia a însemnat o pierdere de 7.5 miliarde de dolari pentru MS. Cu această ocazie aflăm şi că Microsoft a vândut 8.4 milioane de handseturi Lumia în ultima perioadă, în creştere faţă de cele 5.8 milioane de unităţi de acum un an.

Pierderea netă pe trimestrul 4 este de 3.2 miliarde de dolari, pe care Bloomberg o consideră un record pentru Microsoft, în toată istoria sa. Fiind o perioadă de tranziţie la Microsoft, sub conducerea lui Satya Nadella era de aşteptat să se întâmple astfel de lucruri. Veniturile în segmentul Surface au crescut la 888 de milioane de dolari, iar Xbox a realizat un salt cu 27%, la 1.4 milioane de console vândute, faţă de 1.1 milioane anul precedent.

Office 365 Consumer are 3 milioane de clienţi în plus, iar veniturile din serviciile cloud au crescut cu 88%. Între timp veniturile din zona Windows au scăzut cu 22%, în special din cauza tăierii suportului pentru Windows XP. Peste o săptămână vom lua contact cu versiunea finalizată a lui Windows 10, produs în care Microsoft şi-a pus toate speranţele şi care pare a fi ultima carte de jucat dacă mă întrebaţi pe mine.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×