Apple aplică pentru un brevet 5G; Ar putea fi propriul său modem (Apple Bald Eagle 5G)

586 ori
<b>Apple aplică pentru un brevet 5G; Ar putea fi propriul său modem (Apple Bald Eagle 5G)</b>În general scriem despre brevete obţinute de Huawei şi Samsung în ultima vreme şi de obicei e vorba de pliabile. Ei bine Apple înregistrează un brevet nou acum, unul legat de tehnologie 5G. Marca comercială poartă numele de

În general scriem despre brevete obţinute de Huawei şi Samsung în ultima vreme şi de obicei e vorba de pliabile. Ei bine Apple înregistrează un brevet nou acum, unul legat de tehnologie 5G. Marca comercială poartă numele de "Apple Bald Eagle 5G" şi se zvoneşte că ar fi acel modem 5G dezvoltat in house despre care scriam săptămâna trecută.

Primele telefoane 5G vor apărea la MWC 2019 peste o săptămână, dar Apple va începe să ne ofere handseturi de gen de abia în 2020. Se pare că Apple ar fi vrut să folosească un model Intel 8161, dar nu a fost mulţumită de calitatea sa. La Qualcomm nu poate apela, deci rămâne soluţia in house.

Apple Bald Eagle 5G pare să fie acest modem, pentru care compania americană a cerut brevetul pe 3 februarie 2019 la autorităţile din Benelux. "Bald Eagle" este "vulturul pleşuv", adică simbolul Statelor Unite. E interesant că Apple a mers pe naţionalism la acest produs, probabil ca răspuns la bătălia comercială americano-chineză.

Pe de altă parte şi Qualcomm sunt americani şi Apple tot nu se înţelege cu ei, deci nu prea are sens patriotismul. Rămâne de văzut şi cum se vor mişca operatorii din SUA şi ce echipamente vor folosi pentru implementarea 5G, acum că Huawei e clar scoasă din ecuaţie, cel puţin în State.

AT&T pare alegerea logică pentru un debut de iPhone 5G, dar şi Verizon are planuri avansate deja, inclusiv un modul 5G pentru un telefon Motorola.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×