LG trece la următorul nivel! Un brevet proaspăt indică dorința sud-coreenilor de a aduce 16 camere foto pe un smartphone

2.559 ori
<b>LG trece la următorul nivel! Un brevet proaspăt indică dorința sud-coreenilor de a aduce 16 camere foto pe un smartphone</b>Pentru moment iată că sud-coreenii de la LG Electronics lasă deoparte brevetele pentru smartphone-uri pliabile și ne prezintă astăzi un brevet pentru un super camera phone. Nu se aduc 4 camere foto, nici 5, ci 16 în schimb - un setup deosebit

În vreme ce unii producători din zona smartphone lansează pe piață terminale cu 3 sau 4 camere foto în spate, iată că sud-coreenii de la LG Electronics trec la următorul nivel. Pe seama unui brevet descoperit de către publicația letsgodigital.com aflăm că cei de la LG vor să lanseze într-un viitor apropiat un super camera-phone ce va avea nici mai mult, nici mai puțin de 16 senzori foto în partea din spate.

Brevet LG

Toată ideea din spatele acestui brevet îmi amintește de aparatul foto Light L16 care la rândul său integra 16 senzori foto într-un ambalaj compact. Acum LG vrea să aducă un asemenea sistem pe piața smartphone ca urmare a brevetului proaspăt primit pe data de 20 noiembrie din partea USTPO.

Brevet LG

În teorie, acest setup de cameră ar fi unul hexazecimal și pe seama documentelor din brevet aflăm că senzorii sunt plasați într-un aranjament matrix și că fiecare cameră foto poate realiza capturi din multiple perspective. Sunt mai multe scenarii foto posibile, un exemplu fiind acela că utilizatorul poate alege o anumită cameră din cele 16 pe care să o folosească pentru a captura o fotografie.

Brevet LG

De asemenea se pot utiliza și mai multe camere simultan pentru a realiza o fotografie după care utilizatorul va alege cea mai bună imagine din serie sau combina fotografiile realizate în același timp de către senzori diferiți pentru a se crea o imagine animată. Se menționează și posibilitatea de a putea decupa o zonă din fotografie pentru a o înlocui cu altă zonă dintr-o imagine captată de un senzor diferit. 

O altă aplicație este cea în care se poate selecta capul prietenului fotografiat de exemplu și ulterior roti capul în aproape orice unghi pentru rezultatul dorit grație capturilor realizate de către cele 16 camere. Aparent, telefonul va include și o micuță oglindă în spate, asta pentru captura selfie. Există posibilitatea de a vedea și un touchpad sau display în spate și un difuzor secundar. 

Ținând cont de faptul că Light L16 ne-a demonstrat că un asemenea dispozitiv poate fi realizat, sunt șanse mari ca LG să aducă un terminal similar pe piață în următorii ani. Rămâne de văzut totuși dacă un asemenea setup va revoluționa fotografierea mobilă.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×