Apple vrea să pună multiple camere pe viitorul Apple Watch pentru a îţi permite să realizezi apeluri video prin FaceTime

695 ori
<b>Apple vrea să pună multiple camere pe viitorul Apple Watch pentru a îţi permite să realizezi apeluri video prin FaceTime</b>Aflăm astăzi și câteva detalii despre planurile celor de la Apple în segmentul de smartwatch-uri și anume faptul că gigantul din Cupertino vrea să implementeze camere video pe un viitor ceas inteligent, asta pentru a facilita realizarea de

Apple îşi continuă evoluţia spre un purtabil dominant, asta în condiţiile în care deja Apple Watch face viaţa grea şi marilor producători de ceasuri. Un brevet apărut pe web azi indică faptul că gigantul din Cupertino ar pregăti un smartwatch cu multiple camere.

Brevetul cu numărul 10.129.503 a fost descoperit de AppleInsider şi prezintă un ceas care ar putea include două camere. După ce a primit un senzor special pentru EKG şi o modalitate de a detecta căderea unei persoane, ceasul Apple trebuie să evolueze şi mai mult. Asta pentru că sunt sigur că rivalii vor răspunde cu alte funcţii medicale şi mai şi. Odată bifat aspectul fitness/sănătate, trecem la comunicare.

Apple

Terminalul descris de noile brevete integrează două camere, poziţionate pe cureaua ceasului. Ambele au obiective wide angle, care le vor permite să captureze fața utilizatorului din 2 unghiuri diferite. Ideea de cameră pe un smartwatch nu e deloc nouă şi Samsung a încercat asta încă de la primele generaţii de Galaxy Gear. În ce priveşte brevetul Apple, se doreşte aici realizarea unei videoconvorbiri detaliate, fără a prinde vreun unghi aiurea al feței utilizatorului care comunică prin FaceTime.

Apple

Pentru că unghiul va fi ciudat orice ai face, Apple vrea să combine inputul de la cele două camere şi prin post procesare să ofere o imagine ceva mai flatantă pentru utilizator. Ceasul va face face tracking precis, va combina inaginile şi va oferi o reprezentare realistă şi dacă se poate 3D a feţei persoanei respective. E nevoie de multă putere de procesare pentru aşa ceva şi suntem la cel puţin 2 ani distanţă de realizarea unui astfel de smartwatch.

Vă daţi seama că respectiva imagine trebuie să arate bine şi pe un iPad mare, pe un iMac sau MacBook. Problema e şi cu bateria, care va trebui la rândul să primească un upgrade.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×