Apple rezolvă problemele din China cu trademark-ul asupra numelui iPad; Plătește 60 de milioane de dolari celor de la Proview!

Autor:  | Publicat în:  Apple 765 ori
<b>Apple rezolvă problemele din China cu trademark-ul asupra numelui iPad; Plătește 60 de milioane de dolari celor de la Proview!</b>Apple nu se judecă doar cu Samsung, Motorola sau HTC, ci avea și un proces cu o companie chineză care nu va spune prea multe ca nume, Proview. Ei bine Proview a reușit să le pună celor de la Apple mai multe probleme decât rivalii Android la un loc,...

Apple nu se judecă doar cu Samsung, Motorola sau HTC, ci avea și un proces cu o companie chineză care nu va spune prea multe ca nume, Proview. Ei bine Proview a reușit să le pună celor de la Apple mai multe probleme decât rivalii Android la un loc, ducând la înlăturarea tabletelor iPad din magazinele chinezești. Dar astăzi problema s-a rezolvat!

Cu doar câteva ore în urma Proview și Apple au ajuns la o înțelegere, iar gigantul din Cupertino urmează să livreze 60 de milioane de dolari în contul chinezilor. Aflați că Proview avea drepturi asupra numelui iPad încă de la începutul anilor 2000, iar Apple a cumpărat aceste drepturi de la filiala taiwaneză a Proview cu câțiva ani în urmă. E drept că Apple a deghizat achiziția, înființând o companie numită IP Application Development, care a cumpărat dreptul de folosire a numelui "iPad" la nivel internațional. Aparent compania mama Proview nu este de acord cu vânzarea numelui de către ramură taiwaneză și afirma că acel copyright se aplică oriunde numai în China nu.

Proview iPad

De aici rezultă că Proview deține numele de "iPad" și de aceea tabletele au fost scoase din câteva magazine din China. Inițial Proview dorea despăgubiri de 2 miliarde de dolari, dar având în vedere că nu aveau un caz prea solid, bănuiesc că le convin și câteva zeci de milioane de dolari... O altă victorie pentru Apple, se pare!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×