Apple va limita performanța modemului Qualcomm de pe iPhone 7 pentru a fi la nivel cu modemurile (lente) Intel

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.457 ori
<b>Apple va limita performanța modemului Qualcomm de pe iPhone 7 pentru a fi la nivel cu modemurile (lente) Intel</b>Din câte descoperim astăzi, se pare că cei de la Apple iau în calcul limitarea performanței modemului Qualcomm - și asta cu scopul de a aduce telefoanele dotate cu acest chip la nivelul celor ce beneficiază de modemuri Intel. Decizia este un pic ciudată

Am mai auzit de limitări de performanţă, în cazul chipseturilor de pe mobile, subtactate pentru că device-ul să nu se încingă, dar e prima oară când auzim ca un modem de telefon să fie limitat. Şi fix asta face Apple cu modemul Qualcomm de pe iPhone 7.

Aparent firmă din Cupertino ar fi lansat iPhone 7 în 2 variante, cu modemuri Qualcomm şi cu unele Intel la bord. Există discrepanţe între versiuni, astfel că modemurile Qualcomm sunt mai rapide decât cele Intel, iar "problema" va fi remediată. Apple a decis să limiteze performanța modemurilor Qualcomm pentru a fi la nivel cu cele mai lente Intel.

Nu e prima oară când vedem diferenţe între produse de acelaşi tip. Anul trecut aveam controversa cu procesorul Apple A9 produs de TSMC şi Samsung, iar în acest an memoriile interne de 32 sau 128 GB se comportau diferit pe iPhone 7. Ar fi interesant de văzut ce au operatorii de spus în privinţa modificărilor la nivel de modem, pentru că e în interesul lor să livreze cea mai rapidă conexiune posibilă.

Se pare că modelele iPhone 7 pentru Verizon şi Sprint aveau modemurile Qualcomm mai rapide, deci probabil că AT&T şi T-Mobile au fost nemulţumite că reţelele lor operează pe modemuri Intel mai lente. Astfel, soluţia Qualcomm ajunge la 600 Mbps viteza de download pe hârtie, iar cea Intel la 450 Mbps. Evident, în viaţa reală e aproape imposibil să atingem viteze de gen, deci problema se anulează rapid.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×