Apple lucrează la un design de chip grafic propriu, renunțând astfel la soluțiile PowerVR pe viitor

906 ori
<b>Apple lucrează la un design de chip grafic propriu, renunțând astfel la soluțiile PowerVR pe viitor</b>O veste nu tocmai fericită ajunge astăzi la auzul britanicilor de la Imagination Technologies (firma ce dezvoltă soluții grafice PowerVR) și anume aceea că Apple va renunța la serviciile companiei în mai puțin de doi ani. Acest lucru se va întâmpla ca

Din câte aflăm astăzi prin intermediul unei declarații oficiale a companiei britanice Imagination Technologies, cea care dezvoltă soluții grafice PowerVR pentru terminalele iPhone și iPad, se pare că Apple va renunța pe viitor la serviciile acestora - asta pentru că gigantul din Cupertino a început deja lucrul la un design de chip grafic separat, unul made in-house. 

Apple i-a anunțat pe britanici cu privire la această decizie, menționând că ar putea dura mai puțin de 2 ani până când vor renunța complet la soluțiile PowerVR folosite la ora actuală pe produsele aflate pe piață. Din câte se pare, Apple vrea ca prin acest lucru să aibă un control mai bun asupra produselor sale și totodată să reducă dependența de tehnologiile brevetate de către Imagination.

Mai aflăm și faptul că această decizie Apple va fi percepută drept o lovitură serioasă adusă britanicilor, asta pentru că firma obține mai bine de 50% din venituri pe seama contractului încheiat cu creatorul lui iPhone. Un alt lucru ce iese la iveală este și acela că Apple deține la ora actuală 8% din compania Imagination Technologies, firmă din urmă ce susține că americanilor le va fi foarte greu să dezvolte un design de chip grafic de la zero fără a le încălca brevetele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×