Apple lucrează la funcţii augmented reality pentru iPhone 8, conform Bloomberg

1.697 ori
<b>Apple lucrează la funcţii augmented reality pentru iPhone 8, conform Bloomberg</b>Potrivit celui mai nou raport marca Bloomberg, se pare că Apple lucrează la funcții de tip augmented reality pentru modelul iPhone 8, modalitate prin care vom putea interacționa cu diverse aplicații și elemente suprapuse în timp real peste mediul din jur

Pokemon GO a fost punctul zero în care toată lumea şi-a dat seama de potenţialul segmentului "augmented reality" şi la câteva luni după ce jocul mai scăzuse în popularitate chiar Tim Cook promitea că şi Apple are proiecte AR în lucru. De atunci nu prea am mai auzit multe detalii, dar ideea revine azi, prin intermediul surselor citate de Bloomberg. Ele afirma că iPhone 8 va veni cu funcţii augmented reality.

CEO-ul Apple a numit această soluţie una cheie pentru viitor, în ultimele interviuri. Sursele Bloomberg afirmă mai nou că Apple are sute de ingineri dedicaţi proiectului AR, unii chiar cooptaţi de la Oculus Rift sau Microsoft HoloLens. Terminalele augmented reality nu sunt încă gata de lansare la nivel comercial, dar funcţionalitatea AR ar putea totuşi sosi pe iPhone până la final de an.

Materialul Bloomberg menţionează câteva funcţii care se află în faza de pregătire. Spre exemplu se lucrează la o modalitate de a face fotografii şi apoi a schimba adâncimea imaginii pentru anumite obiecte. Apoi se pot izola obiecte în imagine, precum capul unei persoane şi se pot roti ulterior la 180 de grade. Mai există şi un proiect ce permite amplasarea de efecte virtuale sau obiecte pe corpul unei persoane, în gen Snapchat.

Acestea sunt doar aspectele software, iar potenţialii ochelari AR Apple ar urma să fie conectaţi la iPhone, în stil Apple Watch. Pentru a avea succes, un astfel de produs va trebui să aibă o viaţă bună a bateriei şi o mulţime de conţinuturi şi aplicaţii dedicate. Ambiţiile AR Apple ne intrigă, mai ales că Google nu a făcut vreo mişcare majoră în această zonă în ultima vreme.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×