Sony Xperia X Performance: OS, UI, aplicaţii cu Marshmallow la cheie, în drum spre Nougat

926 ori
<b>Sony Xperia X Performance: OS, UI, aplicaţii cu Marshmallow la cheie, în drum spre Nougat</b>Oricine a folosit un produs Sony în ultimul deceniu ştie că nu e uşor să îi clinteşti pe niponi când vine vorba de filosofia de design. De aceea interfaţa de pe PlayStation, Xperia, Walkman şi alte produse ale companiei stă sub semnul aceleiaşi simplităţi

Oricine a folosit un produs Sony în ultimul deceniu ştie că nu e uşor să îi clinteşti pe niponi când vine vorba de filosofia de design. De aceea interfaţa de pe PlayStation, Xperia, Walkman şi alte produse ale companiei stă sub semnul aceleiaşi simplităţi, iconografii şi abordări vizuale.

Xperia X Performance nu face excepţie şi aduce un Xperia UI aplicat peste Android 6.0.1 Marshmallow. În anumite zone de pe glob telefonul a primit şi actualizarea la Android 7.0 Nougat, dar nu şi la noi încă. Interfaţa este glossy, minimalistă, semi transparentă şi mizează pe meniuri laterale. Avem un multitasking pe bază de carusel şi secţiunea dropdown şi cea de notificări apropiate de cele stock.

Interfata grafica Sony Xperia X Performance

Dacă ţinem apăsat pe homescreen începe balul personalizării, cu widget-uri arătoase, wallpaper-uri, teme şi avem şi reglaje pentru mărimi de iconuri, lookul lor sau tranziţii. Setările aduc opţiuni legate de Teme, dar şi de scannerul de amprente, care va înregistra amprentă cu setup în 20 de paşi. Scannerul se află integrat lateral, în butonul Power şi la apăsare deblochează instant terminalul.

Când vine vorba de aplicaţii, app drawer-ul are o secţiune dedicată de Sugestii, Recomandări şi Căutare, iar când vine vorba de aplicaţii preinstalate, am numărat 49 de apps pe acest telefon. Numărul este mare şi nu sunt chiar multe dezinstalabile din păcate. Pe listă găsim o aplicaţie PlayStation, Lifelog, Movie Creator, Sketch, TrackID, Amazon, Spotify şi AVG. Telefonul e şi capabil de PS4 Remote Play.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×