Apple ar putea să ne oprească din fotografiere şi filmare la concerte, conform unui nou brevet

1.814 ori
<b>Apple ar putea să ne oprească din fotografiere şi filmare la concerte, conform unui nou brevet</b>Un proaspăt brevet primit de către Apple ne indică posibilitatea ca gigantul din Cupertino să vină cu o soluție specială prin care filmatul și fotografiatul în timpul concertelor să nu mai fie disponibil pentru utilizatori. Această aplicație de brevet ne

În ziua de azi mai toţi artiştii anunţă pe scenă că ar dori ca persoanele din public să fie atente la show şi să nu mai facă poze sau să filmeze, dar publicul rareori se conformează. Pe viitor telefoanele ar putea opri captura de acest tip la concerte, dacă ne luăm după un brevet Apple.

Firma din Cupertino a primit un brevet, pentru care depusese cerere în 2011 şi care descrie modul în care un iPhone va detecta un semnal infraroşu şi va stabili că se află la un concert. Astfel va fi blocată captura foto şi video, împiedicând realizarea de materiale ce ar pune în umbra vânzările de DVD-uri sau Blu-ray-uri cu concerte live şi evenimente unice.

O altă variantă ar fi aplicarea de watermarkuri peste poze sau filmări şi nu neapărat doar dezactivarea funcţiilor. Pe lângă restricţionarea funcţionării unui iPhone, acel "semnal infraroşu" ar putea fi folosit şi pentru a afişa informaţii despre exponatele dintr-un muzeu. De remarcat că tehnologia infraroşu e cam învechită în ziua de azi şi iBeacon, lansat de Apple în 2013 ar fi o idee mai bună.

Voi cum aţi reacţiona dacă iPhone-ul ar refuza să filmeze şi fotografieze la concert? Eu aş fi cu siguranţă frustrat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×