Apple brevetează gestul de strângere a unui telefon cu rol de input şi navigare; Inventase asta înaintea HTC

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.066 ori
<b>Apple brevetează gestul de strângere a unui telefon cu rol de input şi navigare; Inventase asta înaintea HTC</b>După câţiva ani de la invenţia HTC de a strânge marginile telefonului pentru input şi navigare, Apple a "redescoperit apa caldă", ca să o spunem în termeni colocviali. Ultima oară când vedeam implementarea era pe Pixel 2 şi HTC U12+

După câţiva ani de la invenţia HTC de a strânge marginile telefonului pentru input şi navigare, Apple a "redescoperit apa caldă", ca să o spunem în termeni colocviali. Ultima oară când vedeam implementarea era pe Pixel 2 şi HTC U12+. Apple a brevetat variantă proprie numită "Active Edge", descoperită la Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete.

Brevet Apple

Strângerea marginilor telefonului ar declanşa diferite funcţii, depinzând de aplicaţia în care se află utilizatorul. Va afecta playback-ul video, gaming-ul şi pe cel muzical. Mă gândesc şi la utilitatea subliniată de HTC şi anume realizarea de fotografii sub apă. Apple e acoperită contra vreunui proces, având această tehnologie inventată în 2013, cu mult înainte de versiunea HTC/Google. Aprobările și certificările au durat totuși mult. 

Mă gândesc la funcţii precum declanşarea lui Siri prin strângerea marginilor telefonului, dar şi pornirea camerei, a bliţului cu rol de lanternă poate. Mai mult decât atât poate că acei senzori, plus ceva componente metalice şi electrozi ne vor putea face EKG-ul că la Apple Watch.

Nu e prima oară când Apple păţeşte asta, firma din Cupertino inventând o tastatură soft cover pentru iPad Pro, care a văzut lumina zilei prea târziu. Microsoft a scos ceva similar pentru tabletele Surface mult mai devreme decât Apple.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×