Apple brevetează gestul de strângere a unui telefon cu rol de input şi navigare; Inventase asta înaintea HTC

2.140 ori
<b>Apple brevetează gestul de strângere a unui telefon cu rol de input şi navigare; Inventase asta înaintea HTC</b>După câţiva ani de la invenţia HTC de a strânge marginile telefonului pentru input şi navigare, Apple a "redescoperit apa caldă", ca să o spunem în termeni colocviali. Ultima oară când vedeam implementarea era pe Pixel 2 şi HTC U12+

După câţiva ani de la invenţia HTC de a strânge marginile telefonului pentru input şi navigare, Apple a "redescoperit apa caldă", ca să o spunem în termeni colocviali. Ultima oară când vedeam implementarea era pe Pixel 2 şi HTC U12+. Apple a brevetat variantă proprie numită "Active Edge", descoperită la Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete.

Brevet Apple

Strângerea marginilor telefonului ar declanşa diferite funcţii, depinzând de aplicaţia în care se află utilizatorul. Va afecta playback-ul video, gaming-ul şi pe cel muzical. Mă gândesc şi la utilitatea subliniată de HTC şi anume realizarea de fotografii sub apă. Apple e acoperită contra vreunui proces, având această tehnologie inventată în 2013, cu mult înainte de versiunea HTC/Google. Aprobările și certificările au durat totuși mult. 

Mă gândesc la funcţii precum declanşarea lui Siri prin strângerea marginilor telefonului, dar şi pornirea camerei, a bliţului cu rol de lanternă poate. Mai mult decât atât poate că acei senzori, plus ceva componente metalice şi electrozi ne vor putea face EKG-ul că la Apple Watch.

Nu e prima oară când Apple păţeşte asta, firma din Cupertino inventând o tastatură soft cover pentru iPad Pro, care a văzut lumina zilei prea târziu. Microsoft a scos ceva similar pentru tabletele Surface mult mai devreme decât Apple.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×