Apple brevetează gestul de strângere a unui telefon cu rol de input şi navigare; Inventase asta înaintea HTC

2.120 ori
<b>Apple brevetează gestul de strângere a unui telefon cu rol de input şi navigare; Inventase asta înaintea HTC</b>După câţiva ani de la invenţia HTC de a strânge marginile telefonului pentru input şi navigare, Apple a "redescoperit apa caldă", ca să o spunem în termeni colocviali. Ultima oară când vedeam implementarea era pe Pixel 2 şi HTC U12+

După câţiva ani de la invenţia HTC de a strânge marginile telefonului pentru input şi navigare, Apple a "redescoperit apa caldă", ca să o spunem în termeni colocviali. Ultima oară când vedeam implementarea era pe Pixel 2 şi HTC U12+. Apple a brevetat variantă proprie numită "Active Edge", descoperită la Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete.

Brevet Apple

Strângerea marginilor telefonului ar declanşa diferite funcţii, depinzând de aplicaţia în care se află utilizatorul. Va afecta playback-ul video, gaming-ul şi pe cel muzical. Mă gândesc şi la utilitatea subliniată de HTC şi anume realizarea de fotografii sub apă. Apple e acoperită contra vreunui proces, având această tehnologie inventată în 2013, cu mult înainte de versiunea HTC/Google. Aprobările și certificările au durat totuși mult. 

Mă gândesc la funcţii precum declanşarea lui Siri prin strângerea marginilor telefonului, dar şi pornirea camerei, a bliţului cu rol de lanternă poate. Mai mult decât atât poate că acei senzori, plus ceva componente metalice şi electrozi ne vor putea face EKG-ul că la Apple Watch.

Nu e prima oară când Apple păţeşte asta, firma din Cupertino inventând o tastatură soft cover pentru iPad Pro, care a văzut lumina zilei prea târziu. Microsoft a scos ceva similar pentru tabletele Surface mult mai devreme decât Apple.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×