Apple brevetează o tehnologie ce permite partajarea datelor din aplicatie şi colaborarea via Facetime

518 ori
<b>Apple brevetează o tehnologie ce permite partajarea datelor din aplicatie şi colaborarea via Facetime</b>Apple a primit un brevet astăzi pentru o tehnologie ce permite partajarea de date şi interacţiunea &icirc;n timp real via FaceTime. Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri menţionează că &icirc;n cadrul acestui brevet mai mulţi utilizatori pot...

Apple a primit un brevet astăzi pentru o tehnologie ce permite partajarea de date şi interacţiunea în timp real via FaceTime. Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri menţionează că în cadrul acestui brevet mai mulţi utilizatori pot colabora la dezvoltarea unor proiecte în cadrul unei aplicaţii.

Spre exemplu, suită de productivitate Google de pe Web poate fi folosită în acest mod. Prin includerea funcţiei de videoconferinţa în tandem cu aplicaţia, experienta devine mai interactivă. Ideea este de a uşura partajarea de aplicaţii şi proiecte cu alţi colaboratori şi colegi de muncă. Apple descrie în documentele oficiale un sistem care permite partajarea de date într-o aplicaţie folosită la comun în timp real. Sunt sigur ca si Office va fi inclus in acest sistem.

Apple brevetează o tehnologie ce permite partajarea datelor din aplicatie şi colaborarea via Facetime

Va exista şi posibilitatea de a împărţi acelaşi ecran, dar şi conţinuturi media şi video live. Ideea de "screen sharing" e folosită deja în ziua de azi, mai ales pe desktop. Totul începe cu un utilizator care acceptă să pornească o sesiune colaborativa cu cel puţin un alt device, existând şi transferuri de date în cadrul aplicaţiilor via wireless.

Apple brevetează o tehnologie ce permite partajarea datelor din aplicatie şi colaborarea via Facetime

Încă nu e descrisă clar interfaţă, dar ştim că FaceTime se va afla în fundal. Se menţionează şi utilizarea lui FaceTime în tandem cu aplicaţiile de productivitate, ducand cu gandul la un concept multi window pe iPad.  Va avea succes această metodă oare?

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×