Apple este acuzată că a furat o tehnologie foto din Israel; Iată despre ce e vorba

1.576 ori
<b>Apple este acuzată că a furat o tehnologie foto din Israel; Iată despre ce e vorba</b>Când am auzit că Apple a fost acuzată că a furat o tehnologie foto din Israel, m-am gândit imediat la colaborarile avute de firma din Cupertino cu companii din Țara Sfântă. De acolo au tehnologia lui Face ID și de acolo se trage

Când am auzit că Apple a fost acuzată că a furat o tehnologie foto din Israel, m-am gândit imediat la colaborarile avute de firma din Cupertino cu companii din Țara Sfântă. De acolo au tehnologia lui Face ID și de acolo se trage și firma ce a spart protecția de iPhone pentru FBI. În fine revenind la cazul actual, aflați în rândurile de mai jos cum stăm cu aceste acuzații noi.

Compania israeliană Corephotonics a intentat un proces contra celor de la Apple, afirmând că tehnologia iPhone-urilor cu cameră duală e furată de la ei. I-ar încalca o serie de brevete aparent. Se pare că firma americană a și negociat cu Corephotonics din 2012 până azi de câteva ori. Cele două părți au discutat despre module duale de cameră foto și au luat contact și echipele de ingineri.

Apple a primit chiar acces la un prototip de obiectiv telephoto cu 5 elemente optice în 2012. În 2014 creatorul de iDevice-uri primea acces la plăci de test și obiective, plus simulatoare software. Toate acestea au fost furate și puse la treabă pe iPhone-urile actuale. De abia în 2016 inaugura Apple aceste idei pe iPhone 7 Plus, cu camera sa duală.

Cu o lună înainte de lansarea sa gignatul din Cupertino a refuzat să mai negocieze cu israelienii, brusc. Primul proces a fost intentat în noiembrie 2017 după ce Corephotonics a examinat modulul foto de pe iPhone 7 Plus și iPhone 8 Plus. A venit un proces și în 2018 pentru iPhone X, iar cel nou atacă iPhone XS și XS Max.

Între timp Samsung a cumpărat Corephotonics la suma de 150 de milioane de dolari, care face lucrurile să fie și mai încâlcite.  

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×