Google brevetează o tehnologie nouă de refocalizare inspirată de Lytro, pe bază de Light Field

686 ori
<b>Google brevetează o tehnologie nouă de refocalizare inspirată de Lytro, pe bază de Light Field</b>Dacă Google a cucerit deja fotografia nocturnă cu algoritmii şi tehnologia sa, e momentul acum să se ocupe de focalizare şi refocalizare. Cel mai nou brevet al companiei din Redmond indică faptul că Google a pus

Dacă Google a cucerit deja fotografia nocturnă cu algoritmii şi tehnologia sa, e momentul acum să se ocupe de focalizare şi refocalizare. Cel mai nou brevet al companiei din Redmond indică faptul că Google a pus la treabă achiziţia unei părți din firma Lytro.

De fapt în 2018 apăreau zvonuri că Marele G avea de gând să cumpere Lytro, apoi povestea s-a schimbat sugerând că Google cumpăra doar brevete ale firmei, care şi-a închis porţile în noiembrie. E vorba despre 59 de brevete legate de optică şi tehnologie Light Field. Lytro are o tehnologie specială şi brevetată care se axează pe refocalizarea imaginilor după realizarea fotografilor.

Google

Efectul Bokeh era unul absolut, care îţi permite să schimbi focalizarea oriunde în poză şi pentru orice subiect sau obiect. Refocalizarea totală ar putea ajunge pe un viitor telefon Pixel. Cât despre noul brevet Google, el a fost publicat luna trecută prin US Patent and Trademark Office (USPTO), făcând aluzie la "captura de imagini Light Field cu sampling angular inegal sau incomplet".

Ce este o cameră Light Field? E vorba despre o cameră plenoptică, care capturează informaţii despre câmpul de lumină emanat de o scenă, adică intensitatea luminii din scenă, dar şi date despre direcţia razelor de lumină care apar în acea porţiune. Light Field este o funcţie vectorială care descrie cantitatea de lumină care călătoreşte în toate direcţiile prin toate punctele din spaţiu. Michael Faraday a fost primul care a propus că lumina ar trebui văzută ca un câmp, precum cel magnetic, încă din 1846.

Ce vrea Google? Să captureze imagini în 4 dimensiuni cu camerele noi, în locul celor clasice. E vorba de 2 dimensiuni spaţiale şi 2 dimensiuni angulare.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×