Apple este dată în judecată pentru dezactivarea încărcătoarelor sale mai vechi printr-o actualizare software

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.497 ori
<b>Apple este dată în judecată pentru dezactivarea încărcătoarelor sale mai vechi printr-o actualizare software</b>Apple nu e deloc străină de procese în ultimii ani, între disputa cu Qualcomm şi acuzaţiile că ar fi încetinit telefoanele mai vechi. Acum aflăm că există un nou atac legal la adresa Apple, din cauza dezactivării încărcătoarelor vechi

Apple nu e deloc străină de procese în ultimii ani, între disputa cu Qualcomm şi acuzaţiile că ar fi încetinit telefoanele mai vechi. Acum aflăm că există un nou atac legal la adresa Apple, din cauza dezactivării încărcătoarelor vechi.

Se pare că în noiembrie 2016 firma din Cupertino ar fi lansat o actualizare software, versiunea 10.11, care dezactiva încărcătoarele vechi de iPhone-uri. Acestea nu mai încărcau cum trebuie terminalele, iar utilizatorul trebuia să cumpere un încărcător nou. În mod inedit chiar şi accesoriile third party au fost afectate de actualizare, deci şi producătorii lor ar putea da în judecată Apple.

Persoana care a depus plângerea deţine un iPhone 7, cumpărat în septembrie 2016, iar în octombrie 2017 s-a trezit că nu îi mai mergea încărcătorul. Telefonul afişa mesajul că accesoriul nu este suportat. Procesul are atât rolul de a despăgubi clientul, cât şi de a obliga Apple ca pe viitor să anunţe în mod corect ce durată de viaţă au accesoriile şi să le înlocuiască gratuit dacă e cazul.

Şi reducerea performanţei de CPU pe unele iPhone-uri atunci când bateria era pe final de viaţă s-a făcut tot prin software, despre care Apple nu dăduse detalii în prealabil. Încă nu avem un verdict în acel proces şi bănuim că şi cel nou va mai dura ceva. Apple nu a reacţionat încă la acuzaţiile noi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×