Apple explorează ideea identificării biometrice și implementarea sa pe iPhone (scanner de amprente)

Autor:  | Publicat în:  Apple 882 ori
<b>Apple explorează ideea identificării biometrice și implementarea sa pe iPhone (scanner de amprente)</b>Apple a cumpărat în această vară un startup numit AuthenTec, care se ocupă cu securitatea biometrică și autentificarea pe bază de amprentă. La momentul achiziției au apărut rapid speculații cu privire la implementarea tehnologiei biometrice pe...

Apple a cumpărat în această vară un startup numit AuthenTec, care se ocupă cu securitatea biometrică și autentificarea pe bază de amprentă. La momentul achiziției au apărut rapid speculații cu privire la implementarea tehnologiei biometrice pe iPhone 5, dar iată că aceasta nu s-a realizat. Acum Apple publică un brevet care ne arată ce ar dori sa realizeze pe viitor gigantul din Cupertino pe zona de securitate și autentificare.

Brevetul descrie modul în care un "terminal pentru captură a imaginii", un senzor biometric, un senzor de luminozitate sau de proximitate, sau chiar panou solar ar putea fi ascuns sub sticla ecranului și ar deveni transparent sau opac în funcție de utilizarea componentei. Practic, un senzor biometric ar putea fi încorporat foarte discret pe iPhone, eventual lângă butonul Home și el ar permite autentificarea utilizatorului, atât pentru utilizarea terminalului, cât și pentru plățile cu cardul, de exemplu.

în 2010 Apple primea un brevet pentru autentificarea pe bază de amprenta pe tablete, brevet care există din 2005 și nu era o invenție a creatorului lui iPad, deci probabil a fost cumparat. Deja în Japonia ideea de portofel electronic și securizare de acest gen este răspândită și se merge tot mai mult către transformarea telefonului în portofel, carnet de cecuri, lista de cupoane și reduceri, loc de stocare pentru bilete de avion, tren și multe altele. Aveți încredere să predați toate aceste bunuri personale unui telefon, fie el și securizat?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×