Apple intră în rând cu lumea, va face în sfârşit marea trecere la USB Type-C

3.017 ori
<b>Apple intră în rând cu lumea, va face în sfârşit marea trecere la USB Type-C</b>Dacă e vreun lucru pentru care Apple trebuie apreciată este statornicia sa când vine vorba de standarde de conectivitate. Firma din Cupertino merge pe mâna lui Lightning de vreo 6 ani, fără prea mari schimbări. Noi zvonuri afirmă totuşi că firmă din..

Dacă e vreun lucru pentru care Apple trebuie apreciată este statornicia sa când vine vorba de standarde de conectivitate. Firma din Cupertino merge pe mâna lui Lightning de vreo 6 ani, fără prea mari schimbări. Noi zvonuri afirmă totuşi că firma din Cupertino ar urma să facă în curând marea trecere la USB Type-C.

Surse din cadrul furnizorilor de componente indică faptul că gigantul american va face trecerea la USB Type-C chiar de pe iPhone-urile din 2019. Conectorul va fi folosit pentru alimentare şi conectarea la PC şi alte device-uri. Dacă e adevărată vestea, atunci am scăpa de tot felul de adaptoare şi conectoare speciale folosite pentru a conecta accesorii la iPhone şi iPad.

E drept că Apple a inaugurat ideea de conector reversibil, iar USB Type C-ul a venit în completarea sa, dar acesta din urmă e deja global şi ultra răspândit. USB Type-C-ul are şi avantajul lăţimii de bandă mai bune, iar varianta USB 3.1 poate ajunge la 10 Gbps când vine vorba de viteze de transfer. Mai mult decât atât asigură până la 100 W când vine vorba de alimentare.

Lightning-ul are rata de transfer blocată în epoca USB 2.0, pe la 480 Mbps şi stă totuşi binişor la alimentare. USB Type-C-urile mai au şi avantajul suportului Thunderbolt, care aduce rata de transfer şi mai ridicată, plus semnal video, deşi pe mobil nu am văzut Thunderbolt până acum. Privim cu precauţie informaţia, pentru că Apple nu e genul de brand care să adopte tehnologia altora, fie ea şi standard.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×