Apple pregateste iAd, serviciu de reclame rival cu Google Adsense?

1.230 ori
<b>Apple pregateste iAd, serviciu de reclame rival cu Google Adsense?</b>Dupa intrarea sa pe piata tableturilor, Apple se pregateste sa dea o lovitura celor de la Google, prin lansarea unui serviciu de reclame. MediaPost citeaza o sursa din interiorul Apple, afirmand ca Steve Jobs, CEO-ul companiei va lansa in data de 7...

Dupa intrarea sa pe piata tableturilor, Apple se pregateste sa dea o lovitura celor de la Google, prin lansarea unui serviciu de reclame. MediaPost citeaza o sursa din interiorul Apple, afirmand ca Steve Jobs, CEO-ul companiei va lansa in data de 7 aprilie serviciul iAd, un posibil rival pentru Google Adsense.

E foarte posibil ca acest nou serviciu sa foloseasca tehnologia si personalul care au venit odata cu achizitia companiei Quattro Wireless, realizata de Apple la pretul de 275 de milioane de dolari. Aceasta mutare a fost raspunsul pentru cumpararea firmei AdMob de catre Google in aceeasi perioada, dupa ce si Apple licitase in cadrul vanzarii.

Atunci cand Quattro a fost achizitionat de catre producatorul lui iPhone, CFO-ul Apple, Peter Openheimer a afirmat ca decizia va bucura developerii, care vor reusi sa obtina profit si din aplicatiile gratuite pe care le realizeaza. E prima oara cand compania aflata sub semnul marului incearca sa intre pe piata advertisingului, dar acum are la dispozitie o platforma puternica, un terminal care se vinde bine si un magazin solid de aplicatii.

In plus, tehnologiile folosite pe iPhone (GPS, geotagging, datele colectate prin iTunes), vor fi ideale pentru a furniza utilizatorilor reclame adaptate la nevoile, locatia si interesele lor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×