Apple primește brevetul pentru "răsfoirea" virtuală a e-book-urilor

983 ori
<b>Apple primește brevetul pentru "răsfoirea" virtuală a e-book-urilor</b>După ce saptamna trecută Apple a primit brevetul pentru forma dreptunghiulară cu margini rotunjite a tabletelor, astăzi aflăm că firma din Cupertino a primit și brevetul pentru răsfoirea virtuală a paginilor din e-book-uri. E vorba aici despre...

După ce saptamna trecută Apple a primit brevetul pentru forma dreptunghiulară cu margini rotunjite a tabletelor, astăzi aflăm că firma din Cupertino a primit și brevetul pentru răsfoirea virtuală a paginilor din e-book-uri. E vorba aici despre acea animație specială care imită răsfoirea unei cărți, dar în varianta digitală.

în această săptămână Biroul SUA de Brevete a acordat companiei din Cupertino brevetul pentru "afișaj sau porțiune a sa cu interfața grafică animată". Deși sună vag, acest brevet acoperă răsfoirea paginilor sau mai bine zis animația care creează această iluzie. Cererea pentru acordare a proprietății intelectuale pentru această tehnologie a fost depusă anul trecut în decembrie, semn că autoritățile nu se grăbesc să acorde astfel de drepturi în State.

Nu ar trebui să ne mire un astfel de brevet, în condițiile în care Apple are drepturi și asupra iconului muzical de pe terminalele sale, care e practic doar o notă muzicală, sau drepturi asupra designului scărilor din sticlă din Apple Stores. Chiar și ambalajul lui Apple iPhone este subiect de brevet și mă mir că Samsung nu a fost atacată până acum, deoarece unele dintre terminalele sale au ambalaje destul de similare. în ciuda acestui brevet, rivalii Apple pot folosi animații de răsfoire, dar doar dacă arată altfel decât cea Apple.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×