Apple primeşte un brevet pentru un corp din sticlă 3D pentru iPhone

658 ori
<b>Apple primeşte un brevet pentru un corp din sticlă 3D pentru iPhone</b>Nu există săptămână în care noi brevete Apple să își facă apariția în mediul online, iar fix astăzi vedem un nou astfel de material publicat de către Biroul de Brevete al SUA. Aplicația de față face referire la un corp din sticlă 3D asociat cel mai probab

Apple s-a abonat la primirea de zeci de brevete săptămânal şi azi aflăm că ar fi primit un brevet pentru un corp din sticlă 3D pentru iPhone. Biroul de Brevete şi Trademark-uri din SUA a publicat documentele oficiale, aferente acestei tehnologii, indicând că Apple chiar are în plan un astfel de smartphone.

Brevet Apple

Evident ar putea fi doar un prototip, deci să nu ne grăbim. Brevetul face referire la modalitatea in care un substrat curbat se poate obţine dintr-unul plat din sticlă. Un material non deformabil va trebui modelat astfel încât să aibă o formă tridimensională şi o grosime uniformă. Apare în ecuaţie şi o deviere de la grosimea uniformă, pe care Apple trebuie să o compenseze.

O matriţă încălzită e apăsată peste material pentru a obţine noul format de sticlă. 4 metode sunt menţionate în documente când vine vorba de realizarea formatului 3D pentru sticlă: îndoire pe baza forţei gravitationale, presarea în matriţă (între două mecanisme), utilizarea de gaz sub presiune pentru a împinge sticla în matriţă şi presiunea pe bază de vid.

Există şi indicii legate de utilizarea materialului liquid metal şi a tranziţiei stărilor de agregare ale sticlei. Tot mai multe date despre un iPhone cu sticlă curbată apar, deci avem aşteptări mari pentru iPhone 8 la toamnă.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×