Noi brevete Apple par să indice sosirea unui sistem augmented reality de cartografiere pe iPhone

886 ori
<b>Noi brevete Apple par să indice sosirea unui sistem augmented reality de cartografiere pe iPhone</b>Un nou brevet primit de către cei de la Apple pare a indica faptul că ni se pregătește un sistem de tip realitate augumentată pentru cartografierea de hărți. Avem și o schiță asociată acestei aplicații, iar din câte putem observa este vorba despre o

Apple a primit un brevet cel puţin interesant în această săptămână, unul care are de-a face cu eternul segment augmented reality. Acesta a fost menţionat de câteva ori de Tim Cook în cadrul interviurilor recente, drept una dintre zonele în care Apple vrea să inoveze. Hai să vedem ce e nou în documentele oficiale ale brevetului!

Brevet Realitate Augumentata

Se pare că e vorba despre un sistem de cartografiere pe bază de realitate augmentată, care implică o cameră de iPhone. Acea cameră e folosită pentru a prelua imaginile şi a le suprapune informaţii live. Publicat de către Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete, acest brevet descriere o aplicaţie de cartografiere care face şi uz de senzorii avansaţi de pe handseturile firmei din Cupertino. Informaţii digitale precum nume ale străzilor, puncte de interes şi alte date sunt suprapuse peste feedul live preluat de cameră.

Brevet Realitate Augumentata

E menţionată şi navigarea GPS printre funcţiile mai complexe. Există şi posibilitatea de a activa camera unui iPhone navigând spre o secţiune AR din aplicaţia Maps. Noul sistem adună date de la senzorii terminalului, inclusiv giroscop, busola digitală, accelerometru şi GPS. De remarcat că brevetul e acordat la 5 ani după ce Apple a aplicat pentru el, în 2011, iar puţine lucruri au fost schimbate in documente.

Google ar lucra la rândul său la tehnologii similare pentru Google Maps, în vreme ce Apple are 600 de ingineri dedicaţi proiectului, cunoscut şi ca "mixed reality", după cum e numit de Robert Scoble, celebru evangelist tech şi blogger. Se poate spune deci că Apple nu a fost atrasă în zona de AR de Pokemon GO, ci că a prezis popularitatea aplicaţiilor de genul de acum câţiva ani.

Reţineţi că va fi nevoie de ceva putere de procesare pentru a putea suprapune informaţii peste hărţi şi feeduri foto/video live.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×