Oppo anunţă investiţii de miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare pentru 2019

852 ori
<b>Oppo anunţă investiţii de miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare pentru 2019</b>Pentru anul 2019 cei de la Oppo au planuri mari astfel că pregătesc încă de pe acum investiții de miliarde de dolari în domeniul Cercetare și Dezvoltare. Firma chineză care se află sub conducerea BBK Electronics alături de OnePlus și Vivo

În ultimii ani ne-am obişnuit cu ideea că Huawei este compania care primeşte cele mai multe brevete pe parcursul unui an. Departe de a fi un patent troll totuşi, pentru că are o ramură de R&D foarte activă şi prolifică. Nici rivalii săi chinezi nu se lăsă mai prejos, astfel că azi aflăm că Oppo a anunţat investiţii de miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare în 2019.

Informaţia a fost făcută publică de către Chen Mingyong, CEO Oppo, pe care îl vedeţi în imaginea din articol. A discutat despre investiţii ce pornesc de la 1 miliard de dolari şi ar putea chiar ajunge la 5 miliarde, dacă vom face conversia din yuan. Deocamdată zonele cheie de investiţii sunt 5G-ul, AI, dar Oppo vrea să intre puternic şi în zona pliabilelor, smart home şi a purtabilelor.

Oppo a avut chiar recent brevete pentru pliabile scăpate online, dar şi o propunere de "display retractabil", care scapă terminalele de daunele produse la impact. Asta ca să nu mai vorbim de inovaţii pe partea de încărcare ultra rapidă VOOC sau zoom optic 5X. Oficialul a mai menţionat şi felul în care tehnologiile vor fi interconectate. Astfel, în epoca 5G AI-ul va fi folosit tot mai mult în ideea de oraşe inteligente şi Internet of Everything.

La ultima verificare Oppo se afla pe locul 3 în topul producătorilor smartphone, în spatele Samsung, Huawei şi Apple. Firma se află sub aceeaşi umbrelă a conglomeratului BBK, împreună cu OnePlus, iar împreună ar putea depăşi Apple în top, ba chiar şi Huawei dacă mai cresc mult. La nivel internaţional totuşi Oppo nu este un brand cu imagine atât de cunoscută ca Xiaomi spre exemplu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×