Apple se află sub investigația Uniunii Europene În ce privește tacticile folosite În comercializarea iPhone

Autor:  | Publicat în:  Apple 751 ori
<b>Apple se află sub investigația Uniunii Europene În ce privește tacticile folosite În comercializarea iPhone</b>Uniunea Europeană are în derulare o investigație asupra politicilor pe care Apple le-a folosit pentru comercializarea iPhone în Europa. Comisia Europeană a trimis cereri către operatori de telefonie din Europa cu referire la condițiile contractuale...

Uniunea Europeană are în derulare o investigație asupra politicilor pe care Apple le-a folosit pentru comercializarea iPhone în Europa. Comisia Europeană a trimis cereri către operatori de telefonie din Europa cu referire la condițiile contractuale pe care le au sau le-au avut cu Apple în ce privește vânzarea iPhone.

Se spune că Apple ar fi impus condiții care făceau ca oferta companiilor rivale să nu obțină condiții similare. Știți că între un operator telecom și un producător de telefoane se realizează o înțelegere contractuală privind prețul device-ului, campaniile ce urmează a fi derulate, oferta de abonamente etc. Apple ar fi beneficiat de buzz-ul creat în jurul iPhone și dorința operatorilor de a-l avea în ofertă și a impus condiții ce dezvantajau concurența.

Pare a fi un caz destul de serios dacă se dovedește real. Acum nu mai avem un Apple atotputernic și Samsung a urcat pe prima poziție în ce privește numărul de smartphone-uri comercializate cât și pe telefoane mobile. Galaxy S4 a atins 10 milioane unități vândute în 26 de zile de la startul vânzărilor.
Dacă Uniunea Europeană găsește dovezi în acest caz s-ar putea ca Apple să se aleagă cu interzicerea vânzărilor de iPhone în Europa pentru o perioadă de timp. Aceasta ar fi cea mai drastică soluție sau cu plata unei amenzi considerabile.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×