Apple trimisa in judecata pentru patentul tastaturii iPhone

1.083 ori
<b>Apple trimisa in judecata pentru patentul tastaturii iPhone</b>Chiar daca este cam tarziu pentru astfel de initiative, compania SP Technologies, cu sediul in Florida este gata sa se judece cu Apple pentru patentul tastaturii touchscreen inclusa in iPhone. Compania prejudiciata sustine ca actualul patent il incalca pe...

Chiar daca este cam tarziu pentru astfel de initiative, compania SP Technologies, cu sediul in Florida este gata sa se judece cu Apple pentru patentul tastaturii touchscreen inclusa in iPhone.

Compania prejudiciata sustine ca actualul patent il incalca pe cel detinut de SP Technologies inca din 2004. Conform MacNN, patentul descrie "o metoda si un mediu al unei tastaturi afisate pe display, interpretabila de PC, dar fara terminatia userului". Compania care da Apple in judecata sustine cu tarie ca producatorii lui iPhone au incalcat cu bunastiinta patentul. Pe fondul acestei dispute mentionam si faptul ca Apple are la randul sau o serie de procese cu producatorii care au folosit UI-ul si designul specific iPhone in designul terminalelor lor.

SP Technologies cere companiei lui Steve Jobs daune, sub forma unei sume platite pentru fiecare iPhone deja vandut. De asemenea Apple nu va mai trebui sa isi foloseasca patentul, daca pierde procesul. Nu se cunoaste inca urmatoarea mutare a "victimei" si, ca de obicei in astfel de cazuri, decizia se afla in mainile Curtii Federale din Texas. Va incetinit oare procesul dezvoltarea lui iPhone Nano?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×