Nokia si Microsoft, impreuna in ascensiunea divertismentului mobil

Autor:  | Publicat în:  Nokia 795 ori
<b>Nokia si Microsoft, impreuna in ascensiunea divertismentului mobil</b>Gigantul finlandez al industriei mobile va incepe sa foloseasca softul copy protection de la Microsoft pentru a creste utilizarea functiilor de divertisment wireless, cum ar fi muzica sau clipurile video. Tehnologia celor de la Microsoft va permite...

Gigantul finlandez al industriei mobile va incepe sa foloseasca softul copy protection de la Microsoft pentru a creste utilizarea functiilor de divertisment wireless, cum ar fi muzica sau clipurile video.

Tehnologia celor de la Microsoft va permite utilizatorilor de telefoane Nokia sa transfere continuturi media protejate, cum ar fi muzica, jocuri sau clipuri video pe telefoane, PC-uri si alte terminale. Nokia va licentia tehnologia de management al drepturilor digitale numita PlayReady si dezvoltata de Microsoft, urmand apoi sa o includa in softurile sale bazate pe platforma S60.

In timp ce preturile handseturilor scad, producatorii si distribuitorii de terminale mobile cauta noi surse de venit. Cel mai bun exemplu vine tot de la Nokia, care a declarat in luna iunie a acestui an ca se va concentra in viitor mai mult pe softuri si servicii. In aceste conditii pactul cu Microsoft este binevenit, avand in vedere ca serviciile de divertisment vor aduce profituri de pana la 38 miliarde de dolari pana in 2011, de la cele 18.8 miliarde in 2006.

Muzica a fost principalul promotor al serviciilor de divertisment mobil pana acum, iar avantul pe care il cunoaste televiziunea mobila va reinvia piata divertismentului in urmatorii ani. Astfel, Nokia urmeaza trendul si lanseaza propriul magazin online de muzica, la finalul acestei luni, declarandu-i razboi celebrului iTunes.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×