Apple va cheltui 2 miliarde de dolari pe două datacentere din Europa, bazate pe energie bio/eco

Autor:  | Publicat în:  Apple 407 ori
<b>Apple va cheltui 2 miliarde de dolari pe două datacentere din Europa, bazate pe energie bio/eco</b>Apple a anunţat o investiţie de 1.93 miliarde de dolari &icirc;n două ferme de servere din Europa, care vor folosi energie "verde". Aceste data center-uri vor folosi &icirc;n proporţie de 100% energia curata şi vor oferi servicii că iTunes, iMessage...

Apple a anunţat o investiţie de 1.93 miliarde de dolari în două ferme de servere din Europa, care vor folosi energie "verde". Aceste data center-uri vor folosi în proporţie de 100% energia curata şi vor oferi servicii că iTunes, iMessage şi Siri pentru clienţii Apple din Europa.

Ele vor fi construite în Athenry, în partea de vest a Irlandei şi în Viborg, în centrul Danemarcei. Ambele ferme de servere vor începe operarea în 2017. Acesta este cel mai amplu proiect de investiţii desfăşurat de Apple în Europa până acum. Odată cu apariţia acestor ferme de servere dispare din îngrijorarea că datele utilizatorilor ajung mereu pe servere din SUA si la NSA.

Fiecare nou centru va măsura 166.000 de metri pătraţi, iar Apple şi-a luat angajamentul să ofere beneficii pentru comunităţile locale. Astfel, construcţia din Irlanda va include şi o zonă educaţionala la exterior şi vor fi create şi drumuri pentru şcolile locale. În Viborg căldura suplimentară produsă de fermă va fi folosită pentru a încălzi casele din zonă.

Iniţiativele "verzi" nu sunt noi pentru Apple, firmă din Cupertino anunţând cu câteva zile în urmă că va investi 850 de milioane de dolari într-o fermă solară care va alimenta noul său sediu.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×