Apple vorbeste despre Adobe Flash...

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.350 ori
<b>Apple vorbeste despre Adobe Flash...</b>Daca ne intrebati care dintre mutarile sau anunturile Apple au facut furori saptamana trecuta, este cu siguranta usor de raspuns: scrisoarea deschisa a lui Steve Jobs catre Adobe, in care el vorbeste despre Flash si abordarea companiei cu care gigantul...

Daca ne intrebati care dintre mutarile sau anunturile Apple au facut furori saptamana trecuta, este cu siguranta usor de raspuns: scrisoarea deschisa a lui Steve Jobs catre Adobe, in care el vorbeste despre Flash si abordarea companiei cu care gigantul din Cupertino este in conflict.

Ceea ce stim deja e ca Apple si Adobe sunt parteneri de multi ani, ba chiar Apple a fost primul client important al celor de la Adobe, adoptand limbajul Postscript pentru imprimanta Laserwriter. De asemenea, Apple a investit in Adobe si a detinut chiar 20% din companie la un moment dat. Cum s-a ajuns la conflictul actual? Intr-un cuvant: iPhone!

Faimosul terminal se apropie rapid de vanzari de 100 de milioane de unitati in toata lumea, in doar 3 ani de la debutul primului model, astfel ca un smartphone de acest gen nu poate fi ignorat. Una dintre problemele sale este lipsa suportului pentru tehnologia Adobe Flash, lucru de care s-au plans numerosi posesori. Totusi, Steve Jobs si Apple refuza sa adopte tehnologia, ba chiar perpetueaza lipsa sa si pe tabletul Apple iPad.

Jobs explica aceste decizii si alegerea unor variante ale lui Flash, precum HTML5, CSS si JavaScript, pe motiv ca ele sunt standarde "deschise" si neingradite. Apple, prin persoana CEO-ului sau afirma ca Flash este un sistem inchis, ceea ce pare putin amuzant, venind de la compania care a dat lumii iTunes, Mac OS si iPhone OS, unele dintre cele mai restrictive platforme din lume.

In aceeasi scrisoare Jobs subliniaza si problemele de securitate si cele cu bateria asociate tehnologiei Flash, iar daca doriti sa vedeti continutul integral al acestei "declaratii de razboi", puteti arunca o privire aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×