Apple vrea ca iPhone-ul să înlocuiască paşaportul şi să facă dovada identităţii

1.412 ori
<b>Apple vrea ca iPhone-ul să înlocuiască paşaportul şi să facă dovada identităţii</b>Dacă iPhone-ul a înlocuit deja portofelul, banii, cardul, biletul de avion, acum Apple vrea să îl facă şi înlocuitor de paşaport mai nou, dar şi de alte documente de identificare. Firma din Cupertino analizează şi dezvoltă o metodă prin care iPhone-ul..

Dacă iPhone-ul a înlocuit deja portofelul, banii, cardul, biletul de avion, acum Apple vrea să îl facă şi înlocuitor de paşaport mai nou, dar şi de alte documente de identificare. Firma din Cupertino analizează şi dezvoltă o metodă prin care iPhone-ul să fie utilizat ca o formă de identificare, cu tehnologia RFID (Radio-Frequency Identification / Identificare prin frecvență radio) fiind luată în calcul.

Ca atare Apple a înregistrat un brevet la Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri din SUA încă de pe 30 martie cu acest scop. Brevetul a fost recent făcut public şi descrie "importarea documentelor într-un element de siguranţă", prin care vedem modul în care un sistem ar putea importa credențialele de la o sursă. Terminalul electronic descris în brevet ar avea o tehnologie pe bază de unde scurte, adică RFID sau NFC, dar şi un element de siguranţă pentru stocarea datelor, plus posibilitatea de a procesa datele.

Apple vrea ca iPhone-ul să înlocuiască paşaportul şi să facă dovada identităţii

Folosind RFID terminalul va obţine o parte din informaţia de credențiale de la un document de identificare emis de autorităţi, precum un carnet de conducere sau un card de membru. Apoi va fi emisă o cerere pe bază de frecvenţă radio spre autoritate, iar aceasta va solicita credențialul necesar. Odată aprobat în sistem, telefonul devine înlocuitor de paşaport.

Pe viitor vă veţi putea autentifica şi legitima folosind un iPhone, iar brevetul menţionează şi utilizarea tot mai frecvenţă a paşapoartelor electronice, care includ un chip ce stochează datele personale. Cum iPhone-ul poate stoca şi datele faciale preluate prin Face ID sau amprenta prin Touch ID e cu atât mai util pentru identificare. Pe de altă parte ar creşte tentaţia pentru ca hackerii să spargă sistemele Apple şi să fure milioane de paşapoarte...

Dar dacă tot avem încredere să ne ţinem datele bancare pe telefon, de ce nu şi cele cetăţeneşti?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×